Srbi na OI: Anja je najmlađa, Raduljica ima najduže stopalo

24 Sata (Serbia) - - SPORT - M. Vukićević

Svečano otvaranje Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru je u petak, a takmičenja počinju već u subotu. Srpski sportisti smestili su se u olimpijsko selo i nestrpljivo čekaju početak Igara. O našim sportistima, kojih će na OI biti 103, zna se gotovo sve, a ovo su rekorderi.

NAJSTARIJI: STEVAN PLETIKOSIĆ

Stevan je sa 44 godine najstariji član naše ekipe, a takmičiće se u streljaštvu. On je jedan od devet strelaca koji će braniti boje Srbije na OI. Međutim, Stevan nije najstariji sportista na Igrama, već je to Argentinac Lang Santijago sa 54 godine, koji će se u Riju takmičiti u jedrenju.

NAJMLAĐA I NAJLAKŠA: ANJA CREVAR

Anja je rođena 24. jula 2000. godine i sa 16 godina je najmlađa članica našeg olimpijskog tima. Ona je normu za Olimpijske igre ostvarila na Svetskom prvenstvu u Singapuru u disciplini 400 metara mešovito. Međutim, Anja neće biti najmlađa na celim Igrama, jer joj je tu titulu ukrala plivačica iz Nepala

Gaurika Sing sa 13 godina i 255 dana. Pored toga što je najmlađa,

Anja je ujedno i naša najlakša takmičarka sa 49 kilograma. S obzirom na to da su organizatori vrlo oprezni kada je u pitanju objavljivanje kilaže sportista, ostaje samo pretpostavka da su brojne gimnastičarke lakše od naše plivačice.

NAJTEŽI: ASMIR KOLAŠINAC

Bacač kugle Asmir Kolašinac sa 140 kilograma spada u kategoriju najtežih sportista u Riju. Kolašinac je ispunio normu za Olimpijske igre na mitingu u Senti, kada je bacio kuglu 20,73 metra.

NAJVIŠI: MIROSLAV RADULJICA

Očekivano ovde dominiraju košarkaši, a najviši je Miroslav Raduljica sa 213 centimetara. Gorostasni centar ujedno drži rekord i za najduže stopalo - 51 centimetar!

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.