Crta koja garantuje bolji seksualni život

24 Sata (Serbia) - - LJUBAV I SEKS -

KARAKTER - Ako ste se nekad pitali zašto se neki parovi više troše među čaršavima od ostalih, istraživači sa Univerziteta na Floridi možda imaju odgovor na to pitanje. Prema njihovoj studiji, koja je analizirala 278 heteroseksualnih parova, novopečenih mladenaca, odgovor se krije u osobini ličnosti. I to naročito ženske - otvorenosti za nova iskustva.

Učesnici studije, koji su vodili dnevnik seksualnih aktivnosti za istraživače, podvrgnuti su testu ličnosti. I dok muškarci nisu imali nikakav poseban odnos prema učestalosti seksualnih odnosa, studija je pokazala da što su partnerke bile otvorenije da probaju nešto novo i spremnije na kompromis, to su one i njihovi partneri češće imali seks.

Ukratko, otvorenost kao crta ličnosti kod žena bila je u direktnoj vezi sa učestalošću seksualnih odnosa.

To je takođe igralo značajnu ulogu kad je reč o seksualnom zadovoljstvu u vezi - opet kod žena je postojao pozitivan odnos između nivoa otvorenosti i seksualnog zadovoljstva. Međutim, kod muškaraca sa istom osobinom, za divno čudo, postojao je suprotan efekat, negativan odnos između nivoa otvorenosti i seksualnog zadovoljstva.

Mada se ne može sa sigurnošću reći koliko istinito su parovi vodili dnevnik, ovo je definitivno vrlo interesantan statistički podatak.

Prošle godine naučnici su otkrili da parovi u proseku treba jednom nedeljno da imaju seks kako bi u vezi održali osećaj sreće na optimalnom nivou. S obzirom na to da se parovi razlikuju, ima onih koji tu brojku premašuju, ali i onih koji su daleko ispod proseka.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.