SMS VESTI

24 Sata (Serbia) - - AKTUELNO / SVET / EKONOMIJA -

HEROINA - Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ocenili su juče da je novinarka Radiotelevizije Vojvodine Sanja Kljajić odlukom da od rukovodstva te medijske kuće traži raskid radnog odnosa postala „heroina radničke Srbije“. Sanja Kljajić je pre dva dana podnela rukovodstvu RTV-a zahtev za raskid radnog odnosa zbog „cenzure“njenog priloga o radničkim pravima.

UDES - Motociklista (24) je poginuo, a njegov saputnik teško je povređen u sudaru motocikla i taksi vozila sinoć oko 22 sata u naselju Beranovac, na putu Kraljevo - Vrnjačka Banja, nezvanično saznaje "Blic". Dve osobe u taksiju lakše su povređene.

BATUT - Predstavnici Instituta za javno zdravlje „Milan Jovanović Batut“i Zavoda za javno zdravlje Kikinda i Subotica obišli su danas Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila u Subotici, kao i kampove za azil na Horgošu i Kelebiji.

KREMLJ - „Čim su sirijske i ruske snage postigle ozbiljan napredak u borbi protiv terorista, SAD su počele da zahtevaju prekid borbe. Amerikanci podržavaju ili makar pokrivaju delovanje terorista“, rekao je zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjapkov.

RAT - Intenzivni sukobi vode se u okolini sirijskog grada Alepa, gde pobunjenici pokušavaju da probiju obruč koji su napravile državne snage. Izvor iz pobunjeničkih snaga rekao je da je u toku „velika epska bitka za Alepo“, u kojoj učestvuje oko 10.000 boraca, najmanje 95 tenkova i nekoliko stotina raketnih bacača.

HRANITELJI - Više od 6.000 dece u Srbiji nalazi se u hraniteljskim porodicama, dok je oko 800 u različitim institucijama za brigu o deci bez roditeljskog staranja, izjavio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.