Oni ne glume, a glumci su

24 Sata (Serbia) - - ŠOU - I. Stojanov

Znamo ih kao voditelje, rokere, novinare, a (za neke od njih) niste imali pojma da su diplomirali glumu.

PROFESIJA - Sofija Rajović ne voli kada je nazivaju voditeljkom.

- Zamolila bih sve novinare da, kada već pišu o meni, onda bar napišu neku tačnu informaciju pored mog imena i prezimena, a to je da se ja bavim glumom. Znači glumica, ne voditeljka. Hvala! - napisala je Rajovićeva svojevremeno na Instagramu.

Završila je srednju turističku školu i posle toga upisala glumu na BK akademiji u klasi Nebojše Dugalića. Glumila je u „Vojnoj akademiji“, „Urgentnom centru“, „Mamuli“, „Tmini“. Trenutno snima film „Vrijeme između nas“.

Marijana Mićić za sebe kaže da je „neambiciozna glumica“.

- Kao glumica, za 11 godina jednom sam otišla na kasting. Nikada nisam razmišljala o odlasku u inostranstvo poput većine drugih ljudi. Srbija mi je oduvek bila broj jedan, bez obzira na sve što se dešava - rekla je Marijana. U poslednje vreme vodi „Pinkove zvezdice“.

Đorđa Davida znate kao rokera. Ceo život je posvetio muzici. Ipak, i on je završio glumu. Igrao je u šest filmova i više pozorišnih predstava i nije postao glumačka zvezda.

I Olja Bećković je završila glumu, ali je poznatija po svojim TV emisijama i novinarskom poslu nego po svojoj primarnoj profesiji.

- Moja osnovna profesija je gluma. Time sam pokušavala da se bavim do 25. godine, a glavni problem u vezi s tom profesijom bio je u tome što mi se najviše sviđalo da igram sebe. I tamo gde je bilo prilike da igram takve uloge bila sam odlična, a u svemu drugom očajna. Novinarstvo mi je leglo zato što je meni tu dozvoljeno da budem ono što jesam - izjavila je ranije u jednom intervjuu.

Voditeljka „Slagalice“Kristina Radenković završila je glumu na Akademiji u Novom Sadu. U Beograd je došla tako što se prijavila za emisiju „Evropsko lice“, koju je organizovao RTS. Išla sam iz kruga u krug i našla se među najboljih četvoro. Nakon toga je izveštavala iz bekstejdža Evrosonga.

- Posle Evrovizije nisam znala šta će biti s mojom karijerom. Nikoga nisam znala osim ljudi s kojima sam sarađivala na Evropskom licu, ali sam uprkos svemu odlučila da ostanem na RTS-u i dokažem se. Zahvaljujući Radi Đurić, Goci Savić i Slađi Tomašević, uspela sam da savladam novinarski posao. Krenula sam od nule, ali sam uspela da se izborim - rekla je Kristina, koja je u martu postala mama.

OLJA BEĆKOVIĆ

KATARINA RADENKOVIĆ

ĐORĐE DAVID

SOFIJA RAJOVIĆ

MARIJANA MAĆIĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.