SMS VESTI

24 Sata (Serbia) - - AKTUELNO / SVET / EKONOMIJA -

SEĆANJE - Danas tačno u podne, povodom obeležavanja Dana sećanja na stradanje i progon Srba iz Hrvatske, oglasiće se sirene na teritoriji Beograda.

NIŠ - S. S. (30) iz Merošine preživeo je udar struje od 35.000 volti kad je, kako se sumnja, pokušao da ukrade žicu sa dalekovoda. Iako mu je struja visokog napona prošla kroz telo, prema prvim nalazima lekara vitalni organi mu nisu oštećeni.

UN - Drugi krug glasanja o kandidatima za novog generalnog sekretara UN među kojima je i Vuk Jeremić biće održan danas. Jeremić je u prvom krugu bio treći, a Vesna Pusić (Hrvatska) odustala je od kandidature nakon što nije dobila nijedan glas.

AVGANISTAN - Najmanje 11 osoba je juče ranjeno u napadu talibanskih ekstremista na grupu turista i vojni konvoj u provinciji Herat na zapadu Avganistana, saopštili su zvaničnici. Među ranjenima ima stranih državljana.

TRAMP - Republikanski predsednički kandidat Donald Tramp osudio je američku spoljnu politiku dok je njegova demokratska rivalka Hilari Klinton bila državna sekretarka i sugerisao da bi ona trebalo da bude priznata kao „osnivač Islamske države“.

AMNESTIJA - Predsednik

SAD Barak Obama skratio je juče zatvorske kazne za

214 zatvorenika, uključujući 67 osuđenih na doživotnu robiju, što je najveća serija pomilovanja u jednom danu.

IZBORI - DS će imati četiri kandidata na unutarstranačkim izborima. Kandidaturu je objavio i Srboljub Antić, koji je za tu priliku otvorio Tviter nalog i predstavio se kao doktor ekonomskih nauka i kandidat za predsednika DS. Kandidati su Bojan Pajtić, Dragan Šutanovac i Zoran Lutovac.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.