Ajmoooo! Srbi Ja će osvojiti 11 medalja na OI

24 Sata (Serbia) - - SPORT - M. Vukićević

Konačno je stigao i taj dan! Olimpijske igre u Rio de Žaneiru svečano će biti otvorene večeras, a prema procenama stručnjaka, naša ekspedicija od 103 sportiste osvojiće čak 11 medalja!

PROCENA - Srbija bi trebalo da ima saldo od tri zlatne, dve srebrne i šest bronzanih medalja, što bi bio ubedljivo najuspešniji nastup srpskih sportista od raspada SFRJ. Naši sportisti su na prethodnim Olimpijskim igrama u Lonodnu 2012. osvojili pet medalja. Ove godine zlato se predviđa Novaku Đokoviću, vaterpolistima Srbije i Zorani Arunović u disciplini vazdušni pištolj, dok je srebro rezervisano za košarkašice i kanuiste, a bronza za rvača Davora Štefaneka, Ivanu Španović, veslače i Milicu Mandić, tvrde vodeći sportski stručnjaci za sajt olympicmedalspredictions.com.

Zanimljivo je da se našim košarkašima ne predviđa pobedničko postolje uprkos tome što su završili drugi na Svetskom prvenstu 2014. godine. Ovo će ujedno biti i prve Olimpijske igre za “orlove” nakon rascepa sa Crnom Gorom 2006. godine, ali oni ne gube nadu da bi mogli da naprave dobar rezultat.

- Srećan sam što smo ovde, uradićemo sve što je potrebno da usrećimo ljude u Srbiji. Što se tiče olimpijskog sela, ovo je sigurno najbolje u kojem sam bio - kaže kapiten košarkaša Miloš Teodosić.

S druge strane, juče je priređen ispraćaj i za naše kajakaše i atletičare, predvođene Ivanom Španović. Oni su među poslednjima koji će se priključiti našoj delegaciji na Igrama, jer će odratiti i mini-pripreme pre dolaska.

- Očekuju kratke pripreme u Portugalu, imaće mo obre uslove za trening. Srbija će u svih devet kajakaših discipli na imati predstavnikei je istorijski uspeh srpsko kajaka. Najveći favoriti su Grujić i Novaković, kao dvosed Tomićević i Zor na 1.000 metara - rekao je Miroslav Aleksić, sports direktor Kajakaškog saveza Srbije.

Ivana Španović će se za

Igre spremati u Beogradu i poslednja će se priključiti našoj delegaciji u Riju, s obzirom na to da je njena disciplina na programu pred kraj takmičenja.

- Svim silama se spremamo za Olimpijske igre, moje telo je spremno i nestrpljivo čekam početak takmičenja. U Rio idemo na zlato, za medalju će sigurno biti potreban skok između 7,10 i 7,20, pa se za njega i spremamo. Svako veliko takmičenje je za mene prilika za zlato. A sada je vreme da me malo i sreća posluži - rekla je Španovićeva.

IVANA ŠPANOVIĆ

NOVAK ĐOKOVIĆ

MILICA DABOVIĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.