“Partizan ima dobar tim, vratićemo titulu”

24 Sata (Serbia) - - SPORT - S. Jadranin

Novi trener Fudbalskog kluba Partizan je Marko Nikolić. Mladi stručnjak drugi put u karijeri sešće na klupu kluba iz Humske i prema ugovoru vodiće crnobele do 2018. godine.

POVRATAK - Nije prošlo mnogo vremena otkad sam poslednji put sedeo na ovom istom mestu. Kada me je zvao Partizan nije bilo velike dileme. Situacija je takva, ali je Partizan veći od svakog momenta. Vremena nema mnogo, raspored znamo, veliki je pritisak na svima nama, ali to je sastavni deo posla u Partizanu. Javnost je bila presudna stvar da nemam dilemu oko povratka - rekao je Nikolić na predstavljanju u Humskoj.

On je na klupi crno-belih nasledio Ivana Tomića koji je podneo ostavku nakon niza slabih rezultata na početku ove sezone. Nikolić je potpisao ugovor na dve godine, a osvrnuo se i na tim koji je zatekao po dolasku u Humsku.

- Partizan ima dobar tim i ja verujem u njega. Imamo velike ambicije i kvalitet da ih ispunimo. Postoji ozbiljna priča, jedan posao koji je bio započet nije završen. Vratićemo titulu. Sada je velika prilika da se to dovede do kraja. Nije bilo velike borbe, ljudi koji vode klub osluškivali su javnost, ja sam hteo da dođem i srećan sam što sam se na ovakav način vratio - istakao je Nikolić.

On je već predvodio Partizan između decembra 2013. i marta 2015. kada ga je zamenio Zoran Milinković. Trener crno-belih je dodao da je potrebno neko vreme da se skrati selekcija na “dvadeset i nešto igrača”.

- Da li će biti vremena za dopunsku selekciju videćemo. Igrači imaju kvalitet, skoro sam siguran da imaju i mentalitet da obave posao zbog kojeg su tu. Nije njihovo da budu opterećeni, njihovo je da igraju, a trener i njegovi saradnici su najodgovorniji - zaključio je Nikolić.

Direktor Partizana Ivica Iliev poželeo je dobrodošlicu Nikoliću i istakao da se raduje što je njegov bivši saigrač na čelu crno-belih.

- Njega ne treba puno predstavljati. On je čovek sa velikim iskustvom i velikom energijom. Znam ga 25 godina, a malo je poznato da smo igrali zajedno u mlađim kategorijama Rada. Marko savršeno zna kako se uprtavlja svlačionicom i može sve da nas ujedini. Ne pamtim da li je iko i od igrača i trenera bio toliko priželjkivan kao on sada istakao je Iliev.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.