Koje boje vam bolje stoje: ombre, sombre ili balejaž?

24 Sata (Serbia) - - STIL -

Ne, flambojaž nije neki francuski desert, već nova tehnika farbanja kose, a ombre nije samo “muškarac” na španskom već i posebna vrsta pramenova. Imamo tu i sombre i balejaž, a evo šta je šta.

OMBRE

Ovo je tehnika farbanja koja podrazumeva tamniji izrastak i svetlije pramenove sa laganim prelazom od tamijeg ka svetlijem. Drugim rečima, devojke više ne izgledaju kao da su zaboravile da se ofarbaju poslednih šest meseci, nego to izgleda kao moderna frizura. Ombre je lak za održavanje jer ne morate da se farbate na svake četiri nedelje. Uz to je i baza za sve ostale popularne stilove teških naziva.

SOMBRE

Sombre možda zvuči kao ombre sa slovom viška, ali zapravo izgleda sjajno - to je u suštini suptilni ombre (otud

“s” na početku naziva). Drugim rečima, razlika između korena i najsvetlijeg dela pri krajevima je mnogo manja, pa ponekad

deluje i kao da je ista boja u pitanju. Ovo je idealno rešenje za devojke sa jako tamnom kosom. Razlika u jednoj nijansi sasvim je dovoljna da kosa dobije dimenziju, a ne deluje napadno.

BALEJAŽ

Sad se sigurno pitate šta je, pobogu, taj balejaž? Isto što i ombre, samo bez preciznog početka prelaza boje. U balejaž tehnici su pramenovi mnogo vidljiviji i neki počinju nekoliko centimetara ispod korena dok drugi počinju mnogo niže. Umesto da čitava kosa ima blag prelaz od tamnijeg ka svetlijem, ovde se ne vidi prelaz i deluje dosta suptillnije.

FLAMBOJAŽ

Flambojaž predstavlja dete koje bi ombre i balejaž imali. Naime, ponovo se radi o pramenovima, ali se ne radi cela kosa. Pomoću samolepljivih folija se određuje koliko kose će bit posvetljeno da bi se primetio prelaz od tamnjeg ka svetlijem.

ECAILLE

Najsuptilnija i najnovija tehnika. Prelaz gotovo da se ne primećuje, razlika u boji je minimalna, a efekat treba da bude kao da su vam kroz kosu provučene zlatne niti. Uvek se radi sa nežnim karamel tonovima.

Lj. Krstić

Žizel Bindšen fura najnoviju tehniku farbanja

- ecaille

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.