U stravičnom nevremenu u Skoplju poginula 21 osoba

24 Sata (Serbia) - - AKTUELNO / SVET / EKONOMIJA -

OLUJA - U jakom nevremenu koje je pogodilo Skoplje tokom noći između subote i nedelje poginula je 21 osoba, saopšteno je juče po završetku sastanka Komiteta za krizne situacije. Od 21 poginule osobe, 20 ih je identifikovano i predato porodicama.

Rojters i AP navode, pozivajući se na policijske zvaničnike, da je 22 ljudi povređeno, a policija je saopštila i da se šest osoba vodi kao nestalo. Lokalni mediji tvrde da je broj povređenih daleko veći, čak više od 100 ljudi, a portal Telegraf.mk objavio je da je među poginulima i sedmogodišnje dete, ali zvanične potvrde te informacije nema.

Nevreme praćeno jakom olujom i kišom izazvalo je poplave u glavnom gradu Makedonije, a najteže su pogođena severoistočna prigradska naselja Stajkovci, Smiljkovci, Aračinovo i Čento. Na području Skoplja pala su 93 litra kiše na kvadratni metar, u a prva dva sata nevremena registrovano je više od 800 gromova. Jačina vetra dostizala je i do 70 kilometara na sat, a u nekim delovima grada voda je dostizala i do metar i po.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.