Do kraja 2016. 2,5 miliona turista u Srbiji

24 Sata (Serbia) - - PUTOVANJA -

PROGNOZA Direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović kaže da je broj turista u Srbiji od početka godine povećan za 13 odsto u odnosu na isti period prošle godine. Precizno, Srbiju je posetilo 1,264 miliona turista. Broj stranih turista povećan je za 10 odsto i oni najčešće dolaze u Beograd,

Novi Sad i na Kopaonik. Što se tiče domaćih turista, kako kaže, njihov broj je povećan za oko 15 odsto, odnosno u brojkama - 724.000, a oni kao destinacije najčešće biraju Zlatibor, Kopaonik i Vrnjačku Banju. Povećanju broja turista doprinelo je subvencionisanje za odmor putem vaučera, ali i promovisanje Srbije i turističke kampanje. “Više do 39.000 građana do sada se prijavilo za vaučere. Najveći broj njih su penzioneri”, rekla je Labovićeva za RTS, i dodala da je znatno povećan broj dana i da je sada prosek oko osam i po dana.

Ona kaže da je cilj da se do kraja godine dostigne da Srbiju poseti 2,5 miliona turista i da je to dostižno, s obzirom na to da će u avgustu biti dosta manifestacija poput Guče, Nišvila, Bir festa, Prve harmonike u Soko Banji.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.