Briši suze, majsto nas si šampion za Re! Za uvek

24 Sata (Serbia) - - SPORT - D. Bužić

Šampionske suze su uvek najteže. Zna to i Novak Đoković nakon preranog ispadanja sa Olimpijskih igara od Huana Martina del Potra (2:0), ali najbolji teniser sveta nema za čime da žali i pored, verovatno, najtežeg poraza u karijeri.

ŠOK - Ovo je težak, ako ne i najteži poraz u mojoj karijeri. Sigurno da nije poslednji poraz na teniskom meču za mene, niti sam ja poslednji teniser i sportista koji će izgubiti na Olimpijskim igrama, ali... Boli. Boli užasno. Činjenica je da su se mnogi ljudi oslanjali na mene, očekivali od mene... Ja im se izvinjavam što sam ih izneverio, ako sam izneverio nekoga. Ali, to je sport - potreseno je pričao Novak.

Đoković je priznao i kako jednostavno nije smogao snage da pruži svoj maksimum tokom Olimpijskih igara, ali da nema za čime da žali.

- Morao sam da napravim neke promene u kretnji, igri, da se prilagodim, jer... nažalost, sa bekhend strane nisam mogao da udarim lopticu čisto. Šta da vam kažem. Neću da zvučim kao da ovde kukam, jer ceo život, sve što sam postigao, Bog i život su mi podarili, i ja sam izuzetno zahvalan na tome. Neverovatno je šta sam ja doživeo u karijeri, ove Olimpijske igre su bile tako željno iščekivane, a nisam nažalost mogao da pružim svoj maksimum... Ne tražim izgovor. Ali, tužno je, tužno na ovakav način završiti - pričao je Novak sa suzama u očima.

Uprkos preranom ispadanju, Novakova karijera i sve što je uradio do sada je dovoljno da komotno može

da gubi do kraja karijere i za nas će biti večni šampion. A koliko je veliki pokazao je kada je, iako emotivno slomljen, izašao ispred svlačionice kako bi pozdravio okupljene navijače i fotografisao se sa njima.

- Sve čestitke Delpu. Sjajan momak i još bolji teniser. Imao je mnogo poteškoća sa povredama u poslednjih nekoliko godina i sigurno da je nedostajao tenisu. Videli ste šta sve može da odigra, i šta je odigrao, pogotovo sa te forhend strane. Ubilački forhend. Prosto neverovatno, on ga je igrao iz sve snage iz svake pozicije. I u presudnim momentima je odigrao bolje. Sve što mi preostaje je da skinem kapu i čestitam mu na ovom izvanrednom rezultatu zaključio je Novak.

Boli. Užasno boli. Ovo je težak, ako ne i najteži poraz u mojoj karijeri: Novak Đoković

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.