Šamar orlovima od Australije

24 Sata (Serbia) - - SPORT - Dragutin Bužić

„Orlovi“su bili solidni do poslednje četvrtine, ali u poslednjih 10 minuta odbrana nije postojala. Dobili smo lekciju od Australije - 80:95.

ODBRANA - Ovo već nije dobro. Naši košarkaši doživeli su prvi poraz na Olimpijskim igrama. A nisu morali. Sve dobro što su napravili u prvih 30 minuta, prosuli su u poslednjoj četvrtini. Čak 33 primljena poena u poslednjoj četvrtini previše je da bi se dobila Australija, koja ima pet NBA igrača u svom timu. Uostalom, kada se u tom periodu postigne samo 17 poena, a rivalu dozvoli da dođe skoro do stotke, jasno je da je poraz neizbežan.

Od samog početka su „kenguri“pokazali da imaju dobar šut, pogađali su trojke sa svih pozicija. Delavedova u više navrata, Bogut sa devet metara, Mils od table... Šta god su bacili, to bi prošlo kroz mrežicu. Izabranici Aleksandra Đorđevića su ušli jako nervozno u meč, ali su izdržali taj udar pre svega poenima Raduljice, koji je u prvom poluvremenu ubacio čak 18 od naših 43 poena. Odmah smo uzvratili bržom igrom koju su pokrenuli Teodosić i Nedović i doveli meč u egal, a do poluvremena čak i izgradili prednost od tri poena - 43:40.

Početkom nastavka, Teodosić je ušao u seriju i doneo prednost našoj selekciji, ali u poslednjih deset minuta Australija je na krilima Bejnsa, Delavedove i Milsa u potpunosti nadigrala Srbiju i na kraju ostvarila drugu pobedu.

Jedina dva igrača koja su bila raspoložena su Raduljica sa 25 poena i Teodosić sa 17, Bogdanović je dodao 12. Ipak, ima vremena za popravni. I to već sutra protiv Francuza (19.15).

Aleksandar Đorđević bio je jako nezadovoljan posle meča.

- Moramo dosta dobro da pogledamo poslednju četvrtinu, kao da smo stali, pala nam je koncentracija. Prodali nam tri puta istu akciju a mi ne reagujemo. Ovo je bila izuzetno fizički zahtevna utakmica... - rekao je selektor.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.