Gde, kad, kako ... Sve o Siget festivalu

24 Sata (Serbia) - - AKTUELNO / SVET / EKONOMIJA - M. Ljuna

Jedan od najvećih evropskih festivala, budimpeštanski Siget počinje sutra i trajaće do utorka, 16. avgusta. Ako još niste nabavili kartu ili odlučili na koji način ćete otići do glavnog grada Mađarske, predstavljamo vam nekoliko opcija.

BUDIMPEŠTA - Ovogodišnji Siget nudi nekoliko zvučnih imena svetske muzičke scene, a Rijana je bez sumnje najveći superstar koji će nastupati na festivalu. Ona će svoje hitove pevati u četvrak, a sve ulaznice za taj dan su rasprodate. Cena dnevnih karata iznosi 65 evra, a kampovanje i tuš su na raspolaganju samo ukoliko ostajete dva uzastopna dana i ako nosite narukvice. Kompleti ulaznica za pet i sedam dana su rasprodati.

Ostalo je još malo vremena da se organizujete za odlazak, a mi vam nudimo nekoliko opcija. Ako ste odseli negde u gradu i planirate da dolazite na festival gradskim prevozom, trebalo bi da znate da je najbliža stanica javnog prevoza samom festivalu HEV linija (prigradska metro linija H5) pod nazivom Filatorigat. Voz polazi tokom dana na svakih 10 minuta, a noćne linije idu na svakih 15 do 20 minuta.

U slučaju da na Siget dolazite kolima, trebalo bi da znate da je udaljenost između Beograda i Budimpešte oko 370 km. Ova varijanta je i najpristupačnija pošto će vam ukupno (do tamo i

nazad) trebati oko 8.000 dinara za gorivo. Pa ako vas putuje recimo četvoro...

Što se parkiranja u Budimpešti tiče, postoje dve mogućnosti: Siget parking, koji se nalazi na samom ostrvu, ili mesto u gradu, s kojeg je ponuđen i non-stop besplatan prevoz do festivala i natrag od mesta parkiranja.

Putovanje autobusom sa Beogradske autobuske stanice organizuje se svakog dana od osam i 21 sat, a cena povratne karte iznosi 4.770 dinara (na sajtu stanice je navedeno da put traje sedam sati).

Siget ove godine nudi nekoliko zvučnih imena svetske muzičke scene, a Rijana je bez sumnje najveći superstar

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.