Tako mi nauke, ona je najlepša na svetu

24 Sata (Serbia) - - ŠOU - M. Ljuna

Svi dobro znamo da je lepota u očima posmatrača i da svako od nas ima drugačije ideale i kriterijume lepote. Kad je reč o ženama, malo nauke može nam pomoći da dođemo do liste najlepših, s kojom će se verovatno većina složiti.

ISTRAŽIVANJE - Prema antičkim Grcima i njihovoj zlatnoj proporciji, postoje određene mere koje se uzimaju kao važan pokazatelj savršenosti. Doktor Džulijan de Silva iz Londona iskoristio je pomenutu teoriju starih Grka ne bi li odredio ko su najlepše žene sveta.

Jedna od najsavršenijih jeste legendarna američka glumica Merilin Monro, koja ima najskladniji nos, koji joj je obezbedio rejting od 99,6 odsto. Kada je reč o idealnom izgledu vilice, tu je titulu odnela Skarlet Johanson sa skorom od 99,4%. Još jedna glumica na listi je Natali Portman, a njene usne su savršenog izgleda za pućenje - 94,3%.

Poznata manekenka i model Kara Delevinj nenadmašna je kada su u pitanju oči - 95,1%. Njoj je titulu za naj obrvu odnela bivša devojka Džastina Bibera, Selena Gomez.

Tokom istraživanja za najsavršenije delove tela, doktor Džulijan je obavio potragu i za damom s najboljim ukupnim skorom.

Na petom mestu našla se Kendal Džener, dok je Emili Ratajkovski završila na mestu iznad nje. Jedan od najboljih modela na svetu, Kejt Mos, završila je na trećem mestu. Vicešampionska titula kada je u pitanju savršenost lica pripala je najpoznatijoj starleti na svetu - Kim Kardašijan. Iznenađujuće ili ne, tek najlepša žena sveta, bar prema tom istraživanju, jeste Amber Herd. Punačke usne, lep oblik glave i savršene jagodice donele su joj to laskavo priznanje.

BROJ 1: AMBER HERD

BROJ 2. KIM KARDAŠIJAN

BROJ 3. KEJT MOS

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.