Pančevo na udaru komaraca

24 Sata (Serbia) - - BEOGRAD / VODIČ - Di

VIRUS - Od 24. jula do 5. avgusta najveći broj komaraca za koje je potvrđeno da su zaraženi virusom zapadnog Nila registrovan je u Pančevu! Od deset lokacija gde su otkrivene “pozitivne” krvopije, čak pet je na teritoriji grada na Tamišu. Radi se o Starom Tamišu, Nadelu, Omoljici, Starčevu i Vojlovici.

Ona kaže da se preduzimaju sve potrebne mere kako bi se smanjio broj komaraca, ali da je to jednostavno “problem koji traje”.

- Grad Pančevo je odmah počeo sa zaprašivanjem komaraca sa zemlje, međutim, situacija nije bolja, ali ono što je bitno je da nije ni gora. Juče je održan sastanak na inicijativu gradonačelnika Saše Pavlova, kome je prisustvovao i dr Dragan Ilić, direktor Instituta „Batut“, i doneta je odluka da ugroženi krajevi nastave da se zaprašuju i da se sprovodi redovni epidemiološki nadzor - dodaje ona.

Pored Pančeva, zaraženi komarci su registrovani još i u Beogradu (Julino brdo i hala “Pionir”) i u Novom Sadu (u Ulici Račkog, Petrovaradinska tvrđava i Petrovaradin). Kada je reč o broju obolelih od groznice zapadnog Nila, za sada nema novih slučajeva.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.