Evo kako da zaštitite stan od lopova

24 Sata (Serbia) - - ET / EKONOMIJA - Dk

ODMOR - Ukoliko krećete na godišnji odmor, potrebno je da obezbedite stan od lopova. Apsolutna zaštita, kako kaže Ljubomir Knežević iz beogradske policije, ne postoji, ali uz nekoliko mera predostrožnosti možete da odvratite lopove od namere da obiju vaš stan.

- Nikako ne treba objavljivati na društvenim mrežama da idete na odmor, jer je to znak provalnicima da nećete biti u kući, što može vašu kuću da označi kao pogodnu metu. Sve predmete od vrednosti i novac treba skloniti iz stana, ili u banku ili kod osobe od poverenja, a ključ ostaviti kod komšije ili prijatelja koji bi kuću ili stan povremeno obilazili - kaže Ljubomir Knežević.

Sve ono na šta ne biste obratili pažnju, lopovima može da posluži kao indicija da je stan prazan. Nepokupljena pošta iz sandučeta, zatvoreni prozori, ugašena svetla. Provalnici se čak služe i osluškivanjem stana, a pokušavaju i sa pozivima na fiksni telefon.

- Pronađu broj u belim stranama ili zvone na interfon. Zato je potrebno ostaviti ključ osobi kojoj verujete, koja bi povremeno obilazila stan i skupljala poštu, ostavljala upaljena svetla, provetravala. Takve radnje mogu da odvrate lopove i da ih navedu da pomisle da ima nekoga u stanu - dodaje Knežević.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.