Sale: Nema spuštanja garda!

24 Sata (Serbia) - - SPORT - D. Bužić

Košarkaši Srbije poraženi su u drugom meču grupe A od Australije (95:80) posle neobjašnjivog pada u poslednjoj četvrtini. Uprkos porazu, “orlovi” najavljuju trijumf protiv Francuske (danas, 19.15 sati).

VERA - Muški smo ušli u utakmicu, ali je trebalo da biramo pametnija rešenja u napadu. Bilo je i propusta u odbrani. Razlika nije merodavna, ali šta da radimo, moramo ovo da zaboravimo kao što smo zaboravili pobedu nad Venecuelom - smatra Nemanja Nedović.

Ni Miroslav Raduljica nije bio u dobrom raspoloženju nakon poraza, a utakmicu je nazvao “prljavom”.

- Tvrda utakmica, da ne kažem prljavuša, ali nam je u poslednjih pet minuta pala koncentracija. To je turnir, Olimpijske igre. Naš tim radi sjajan posao što se tiče fizičkog i mentalnog oporavka. Sada dolaze Francuzi, igrali smo mnogo puta protiv njih i verujem da ćemo dobro da se spremimo rekao je Raduljica.

Nedović je istakao da protiv Francuza neće biti kalkulacija (kako bi se zauzelo četvrto mesto u grupi i u idealnoj varijanti izbegli Amerikanci do finala), već ekipa ide na pobedu.

- Ne zanimaju nas raznorazni scenariji, sve sem pobede bi bilo razočaranje - rekao je Nedović, a na njegovu konstataciju se nadovezao i selektor Aleksandar Đorđević:

- Protiv “trikolora” ne smemo ni da se igramo sa kalkulacijama. Ne pada mi na pamet, ili bilo kome u ekipi. Idemo na pobedu - istakao je Đorđević.

On je rekao i kako reprezentacija ne sme da dozvoli opuštanje i spuštanje garda, jer protivnici to sigurno neće oprostiti.

- Ne smemo da spustimo gard. Možda neki igrači misle da treba samo da se izađe i da se pobedi. Sve mora da se zaradi - naglasio je Đorđević.

Nema kalkulisanja: Đorđević i Nedović

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.