Bonton: Tajni jezik pribora za jelo

24 Sata (Serbia) - - STIL - D. Pandurević

Pre neki dan sam na pola “karađorđeve” skontala da moram da napravim malu pauzu, inače ću se ugušiti. Ne samo što sam je proždirala ogromnom brzinom, već i zbog ortakinje koja se poslednjih pet minuta jadala zbog tipa, a ja ni reč nisam čula. Odlučim tako da predahnem i pripalim jednu, kad posle dva minuta - šok! Konobar prilazi i uzima mi tanjir. Pa, ‘alo, sine, gde si pošao?!

RESTORAN - Koliko vam se puta desila slična situacija? Meni nije bio prvi put, ali sam rešila da bude poslednji i na licu mesta izguglala kako je to trebalo da se ponašam, pa da čovek ostavi na miru mene i moj “devojački san”. Gospodin Gugl mi je, naravno, otvorio oči.

Istina, nisam neki nobles i ne jedem često po restoranima, a kamoli u onima gde konobari poznaju tajni jezik pribora za jelo, ali sam se, moram priznati, iznenadila kad sam shvatila koliko različitih poruka možeš da pošalješ onome ko te uslužuje a da ne progovoriš nijednu reč.

I zato pazite kako ćete sledeći put koristiti viljušku i nož, jer ko zna šta time govorite svetu oko sebe. Pogotovo ako u neki restoran planirate da se vratite, a da u jelu ne bude tajnih sastojaka koje niste naručili.

Pazite kako ćete sledeći koristiti viljušku i nož, jer ko zna šta time govorite

OČEKUJEM SLEDEĆE JELO

BILO JE PREUKUSNO

JOŠ JEDEM

NIJE MI SE SVIDELO

ZAVRŠENO S JELOM

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.