Naše odbojkašice ipak pale u četvrtom setu

24 Sata (Serbia) - - SPORT - Bv

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije doživela je prvi poraz na Olimpijskim igrama u Riju, pošto je u trećem kolu B grupe izgubila od selekcije SAD sa 1:3, po setovima 17:25, 25:21, 18:25, 19:25.

BORBA - Izabranice selektora Zorana Terzića sjajno su otvorile turnir, očitale su lekcije i Italiji i Portoriku, pa su u duel sa Amerikankama ušle posle dve pobede sa po 3:0 u setovima. Ipak, protiv Amerikanki nisu mogle da nastave pobedonosni niz, dok su SAD zasluženo upisale i treći trijumf, jer su prikazale bolju partiju.

Naše odbojkašice su preko Tijane Bošković i Brankice Mihajlović otvorile meč sa 4:1, ali su Amerikanke otišle na prvi tehnički tajm-aut sa 6:8. Pobegle su rivalke i na četiri poena razlike, da bi Srbija smanjila na 13:16. Stečena prednost bila je nedostižna u prvom setu koji je pripao selekciji SAD sa 17:25.

Drugi set i druga priča. Imala je Srbija i plus pet, da bi Amerikanke prišle na poen zaostatka (16:15, 17:16), ali su as Bojane Živković, blok Jovane Stevanović i dobri napadi Mihajlovićeve i Milene Rašić omogućili 25:21 i 1-1 u setovima. Neizvesna borba vodila se u trećem setu. Od 13:14 Amerikanke su stekle četiri, pet poena prednosti, što im je bilo dovoljno da sa 18:25 ponovo povedu i dođu na set od trijumfa. Drama u pet činova je izostala, pošto su SAD boljom igrom i četvrtu deonicu rešile u svoju korist sa 19:25, za pobedu sa 3:1 u setovima.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.