Vlada konačno može da uživa u prirodi!

24 Sata (Serbia) - - AKTUELNO / SVET / EKONOMIJA - M. Antonijević

Vladimir Slivnjak (31) sa Miljakovca od rođenja vodi borbu sa teškom bolešću. Nepokretan je i teško komunicira, a tek odnedavno, posle više od deset godina, može u pratnji roditelja da izađe iz stana i uživa u prirodi.

DIRLJIVO - Naime, nakon prijema njegovog oca kod gradonačelnika i donacije "Imleka", dobio je guseničara za invalidska kolica.

- On, kao i svako živo biće želi da izađe napolje, pa sam rešio da posetim gradonačelnika i zatražim pomoć, jer da bi Vladimir izašao napolje bio je potreban guseničar za invalidska kolica pomoću kojeg bi kolica mogla da se spuštaju niz stepenice. Nisam verovao da će donacija tako brzo stići. Od kako on može da izađe, moje srce drugačije kuca, a i njemu ova promena jako puno znači. Prvi put smo pre mesec dana nas troje porodično išli u šetnju - ptiča tata Tomislav, a ubacuje se majka Dragana:

– Ti momenti su bili jako emotivni za nas. Bili smo do šume koja se nalazi pored kuće, gde se igraju deca iz kraja. Bio je pod utiskom i nekoliko minuta nije ni glas pustio, ali se videlo da uživa.

Vladimir, iako mršav i bled, izgledao je poprilično veselo. Zbog otežanog komuniciranja nije mnogo pričao. Požalio se jedino na to da mu se pokvario TV. Na pitanje šta ga je posebno oduševilo kada je prvi put izašao napolje, Vladimir je energično odgovorio "čudo koje ide gore-dole” misleći na autobus koji prolazi pored njegove zgrade.

Juče je Vladimiru u posetu došla Nataša Stanisavljević, sekretarka za socijalnu zaštitu, koja smatra da je ovo pravi primer odgovorne socijalne politike koju grad sprovodi. Dodala je i da joj drago što će Vladimir sada moći da izlazi napolje i da uživa u danu.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.