Šampioni uz đake Sportske gimnazije

Odluku školskog odbora da se mladi sportisti ne sele na drugu lokaciju podržali i Nataša Kovačević, Igor Milanović i Željko Tanasković

24 Sata (Serbia) - - НАСЛОВНА СТРАНА - M. Rašić

Bivši i sadašnji učenici Sportske gimnazije, roditelji, nastavnici i predstavnici sportskih klubova jednoglasno su podržali odluku školskog odbora da Sportska gimnazija ostane u zgradi Vojne gimnazije.

EMOCIJE - O tome je sinoć izvestio okupljene na proširenom roditeljskom sastanku direktor ove ustanove Radosav Nikolić.

- Kao i svi učenici koji su išli u ovu školu, veoma sam emotivno vezana za nju. Poražavajuće je da ovakva ustanova, koja je sportistima omogućila da uz to što se bave sportom rade i na svom obrazovanju, nema dom - potresena je košarkašica Nataša Kovačević.

Osim nje, podršku Sportskoj gimnaziji pružili su i odbojkaš Željko Tanasković i bivši vaterpolista Igor Milanović, kao i predstavnici fudbalskih klubova Rad, Crvena zvezda i Beovuk 72.

Nikolić je rekao da su jedine prihvatljive opcije - ostanak u zgradi Vojne gimnazije još godinu dana, nakon čega bi se Sportskoj gimnaziji obezbedila nova zgrada, ili da se ona obezbedi odmah.

- Nama je jedino merodavno Ministarstvo prosvete, koje je dužno da reši problem naše škole. Ukoliko ono odluči da ostajemo - ostaćemo. Ako moramo da se selimo, ono nam daje nalog u koju školu idemo. Savet roditelja, školski odbor i neki članovi nastavničkog veća odlaze u tu školu i gledaju da li zadovoljava uslove i potrebe i donosi odluku da li se selimo - ističe Nikolić i dodaje da bi Ministarstvo moralo da ponudi drugu školu ukoliko se za neku utvrdi da ne odgovara.

Kako kaže Nikolić, bilo je ponuđeno i preseljenje u Tehničku školu u Železniku, gde bi učenici pohađali nastavu samo u prvoj smeni. Kako veliki broj učenika tada ima treninge, a škola se nalazi daleko od centra grada gde se oni održavaju, ovaj ponuda je odbijena.

Sportska gimnazija je sa radom počela 2002. godine, kada se nastava odvijala u dva objekta - zgradi bivše XI gimnazije i u zgradi u Ulici Petra Čajkovskog 2a. Od 2009. godine ova škola deli zgradu sa Vojnom gimnazijom.

ŽELJKO TANASKOVIĆ I IGOR MILANOVIĆ

Sportska javnost podržala odluku školskog odbora da škola ostane u zgradi Vojne gimnazije

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.