Grbović: Čeka nas borba Za goli život

24 Sata (Serbia) - - SPORT - N. Todorović

"Sve osim medalje košarkaša bio bi neuspeh", smatra legendarni košarkaš Goran Grbović pred meč naše reprezentacije protiv SAD.

MEDALJA - "Orlovi" nisu na najbolji način počeli olimpijski turnir i, da Venecuela nije savladala Kinu, strepeli bi pred poslednje kolo za plasman u četvrtfinale. Ovako, protiv SAD i Kine imaće još dve prilike da se pripreme za ono najvažnije.

- Niko nije nepobediv, malo se i Amerikanci umaraju. Malo im je i dosadno, ali kada igraju ozbiljno, tih sedam, osam minuta, naprave nedostižnu razliku. Svaki njihov igrač, pa i sa koledža, ima elementarnu edukaciju, u čemu je najveća razlika u odnosu na Evropljane analizira Grbović.

Proslavljeni as posebno hvali trenera "drim tima”.

- Majk Kžiževski je najbolji trener na svetu, bolji od svih zajedno u Riju. Interesantno kako je izabrao ekipu, nije uzeo 12 najboljih. Kod njih nema sujete i to zameram Đorđeviću. Kžiževskom otkažu

Lebron Džejms ili Kari, on uzme tri vojnika, dva oficira, jednog generala i napravi jedinicu za turnir. Zato smatram da nam je Bobi Marjanović bio neophodan, sad se vidi koliko nam fali. Ima mnogo pukotina, nisu najbolji u Riju, jer sa njim sigurno ne bismo izgubili od Australije i Francuske - kaže Grba.

Ipak, Grbović veruje u uspeh Srbije na Igrama.

- Možeš da budeš četvrti u grupi, dobiješ Argentinu ili Litvaniju u četvrtfinalu, i otvori ti se u polufinalu, ali za to moraš da podneseš i pobede i poraz sa pola koša, i kad te neko pregazi kao Austrlija. Imamo dobru reprezentaciju i veliki neuspeh će biti ako ne uzmemo medalju, i to bi išlo na dušu selektora i stručnog štaba. Oni su birali igrače - kaže Grbović.

Legendarni košarkaš smatra i da atmosfera među “orlovima” nije na potrebnom nivou za uspeh.

- Imamo reprezentaciju koja je jača od 90 odsto ekipa na Igrama, ali to ne pokazuje i čeka nas borba za goli život. Za medalju će nam biti potreban natčovečanski napori, jer igrači imaju želju i volju da pokažu sve što umeju, ali je atmosfera u padu. S ovakvom igrom neće daleko stići. Verujem da će doći trenutak kada će pokazati talenat i znanje, i da će Bogdanović, uz Teodosića i Jokića, pokazati sve što zna. Moraju slobodnije da igraju, a ostali, mali vojnici da odrade sve ostalo za njih - zaključio je Grbović.

Naše košarkaše očekuju presudni dueli za plasman u četv

GORAN GRBOVIĆ

vrtfinale protiv SAD i Kine

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.