Da nam Hari Poter pozavidi: Stanica na kojoj je stalo vreme

24 Sata (Serbia) - - BEOGRAD / VODIČ - Ts

KAŠNJENJE - “Voz za Vršac će kasniti 20 minuta”, odjekuje glas sa razglasa na stanici “Beograd Dunav”, mnogo poznatijoj kao Dunav stanica, dok putnici na klupama, sakriveni od sunca, obeduju ili gledaju u mobilne telefone. Neki su se pak odlučili da u obližnjoj kafani prekrate vreme, jer, kako nam je rečeno, ova kašnjenja su česta pojava.

Na stanici kod Pančevačkog mosta, vreme kao da je stalo. Na peronu, nadomak pruge, radnici na ispucalom asfaltu spremaju kosilice za travu, mada ne bi škodilo da padne i neko krečenje jer je oronula fasada ižvrljana grafitima. U čekaonici oronule klupe. Na blagajni stoji raspored polazaka za Zrenjanin i Vršac.

- Imamo sedam vozova dnevno. Obično svi idu na vreme. Minimum je 80 pa sve do 170 putnika. Popodne je gužva i to najviše za Vršac - kaže nam ljubazna službenica.

Na našu konstataciju da stanica izgleda kao pre 30 ili 40 godina, odgovara:

- Nije sve isto. Pre je tu bila trafika i mogao je da se odlaže prtljag. Postojao je i čuvar prtljaga. Ja sam ovde sedam ili osam godina, dok su otpremnici vozova isti ljudi od devedesetih godina prošlog veka do danas.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.