Naše odbojkašice za dlaku izgubile od Holandije posle herojske borbe

24 Sata (Serbia) - - SPORT - D. Bužić

Naše gracije su bile na korak do potpunog preokreta protiv Holanđanki, ali nisu uspele da savladaju vicešampionke Evrope. Na kraju 3:2 za dame iz Zemlje lala.

OPUŠTENO - Iako su izgubile od Holandije, poraz je potpuno bezbolan jer su naše devojke već obezbedile plasman u četvrtfinale. Ono što raduje je činjenica da su uspele da stignu od 0:2 do 2:2 u setovima, ali nažalost, nisu uspele da načine i taj poslednji korak i pobede.

Izabranice Zorana Terzića će najverovatnije grupnu fazu završiti kao treće, a protivnice u četvrtfinalu saznale su kasno sinoć posle žrebanja. Naime, drugoplasirane i trećeplasirane ekipe iz obe grupe naći će se u šeširu i tako će se obaviti žreb.

Zoran Terzić smatra da je žrebanje bespotrebno:

- Čemu takmičenje po grupi ako žreb odlučuje. Logično bi bilo da prvi i četvrti igraju, drugi i treći, kao u svim sportovima. Ali pravila su takva, ne treba razmišljati o tome, već mirno sačekati žreb da vidimo protiv koga igramo.

Naše potencijalne protivnice mogu da budu Ruskinje, Brazilke

ili odbojkašice Koreje.

- Sigurno je da bi Brazilke bile najteže protivnice, ne zato što mi ne možemo da ih pobedimo, već zato što su one domaćini, a uvek je teško igrati protiv domaćina. Koreja je možda i najslabija u tom trilingu ekipa, ali su odlične, vrlo nezgodne.

Devojke su bile zadovoljne partijom protiv Holanđanki, što je istakla Jovana Brakočević.

- Mi smo pokazale da na raspolaganju imamo 12 igračica koje uvek mogu da pomognu maksimalno ekipi. Bitno je samo da u svakoj utakmici dajemo maksimum, bez obzira na to ko su nam protivnice.

Poraz koji ne boli: Naše gracije su opet pokazale srčanost

UTEHA:

IKODINOVIĆ I OGNJENOVIĆEVA

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.