A sad Australija: Košarkašice prvi put u četvrtfinalu Igara!

24 Sata (Serbia) - - SPORT - D. Bužić / BV

Košarkašice Srbije ostvarile su istorijski plasman u četvrtfinale Olimpijskih igara! U poslednjem kolu grupe B pobedile su Senegal sa 95:88 (27:15, 28:28, 21:23, 19:22), a za polufinale će igrati protiv Australije.

KLASA - Razlika u klasi brzo je isplivala na površinu, Sonja Petrović pobrinula se za startno vođstvo, a odbijen je i mali nalet kada su Senegalke prišle na 16:13. U seriji od 8:0, na prvu pauzu između deonica otišlo se sa plus 12, u drugoj je bilo i plus 20 za najbolji tim Starog kontinenta.

Kada je došlo do malog opuštanja, Senegal je prišao na 49:36 i naljutio Marinu Maljković, Posle tajm-auta, vraćen je stari pristup, a najviše je dominirao trio Petrović - Milovanović - Ana Dabović.

U nastavku je afrička selekcija dobro namučila evropske šampionke, držeći se na 10 poena razlike, ali se pobeda nijednog trenutka nije dovodila u pitanje.

Sonja Petrović se izdvojila sa 20 poena, Jelena Milovanović dodala je 18, po 15 su ubacile Ana Dabović i Danijel Pejdž. Najefikasnija Senegalka bila je Astu Traore sa 30 poena.

Četvrtfinalni meč između ženskih košarkaških reprezentacija Srbije i Australije igra se u utorak od 20.30 sati.

Žestoka borba u meču sa Senegalom

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.