Vrahos: Skriveni biser Jonskog mora

24 Sata (Serbia) - - PUTOVANJA - M. Ljuna

Vrahos Bič je prelepo mestašce sa dugačkom peščanom plažom od tri kilometra koja je jedna od najpopularnijih i najposećenijih plaža u toku sezone u tom delu Grčke.

PLAŽA - Vrahos Bič se nalazi na pola puta između Parge (35 km) i Preveze (35 km), na obali Jonskog mora. Do ovog lepog, kod nas ne mnogo poznatog letovališta, stiže se veoma lako i brzo, za oko od tri i po sata vožnje novim autoputem od grčke granice (Egnatia Odos). Vrahos Bič je smeštena na prelepoj, preko dva kilometra dugoj peščanoj plaži (možda i jednoj od najlepših na obali jonskog mora) sa tirkizno plavim morem. Pored lepog šetališta pokraj plaže, nalazi se veliki broj kafića, klubova i odličnih ribljih taverni i restorana.

Letovalište predstavlja pravo mesto za bezbrižan odmor, a naročito je poznato među Grcima i Italijanima i često predstavlja izbor za kupanje čak i gostima iz obližnjih mesta. Blizina Parge i Preveze (pa čak i Lefkade - 60 kilometara) pruža mogućnosti za aktivan odmor, večernje izlaske, šoping izlete na Krf, Paksi, Itaku... Ukoliko se odlučite da odmor provedete u ovom malom letovalištu sa perfektnom plažom, sigurno nećete pogrešiti. Kombinacija toplog mora, borove šume i planina u zaleđu, garanti su odlične klime i mogućnosti za uživanje. U Vrahos Biču ne postoji međugradski prevoz, lekar, apoteka,

banka, hipermarket (nalaze se na oko 15-20 km u Pargi ili Prevezi). Na desetak kilometara od Vrahos Biča se nalazi i Amudija sa predivnim zalivom i plažom. Sve u svemu, Vrahos Bič je jedan od naših favorita i garant za odmor 100%.

Pravo mesto za bezbrižan

odmor na toplom moru

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.