Najbolje matine žurke u Beogradu

Odluka o zabrani buke posle 23 nekim partijanerima mogla bi da pokvari ritam. Međutim, mnogi su se već navukli na matine žurke, tako da ih nova pravila i ne dotiču baš mnogo.

24 Sata (Serbia) - - НАСЛОВНА СТРАНА - I. Stojanov

Odluka o zabrani buke posle 23 nekim partijanerima mogla bi da pokvari ritam. Međutim, mnogi su se već navukli na matine žurke, tako da ih nova pravila i ne dotiču baš mnogo.

KLUBOVI - Naime, sve donedavno fora je bila izaći oko ponoći, čemu su doprineli i sami klubovi tempirajući svoje glavne programe na sitne jutarnje sate. Izgleda da je to vreme prošlo - sad je sve više kul partijati već od popodnevnih časova. I tome su doprineli beogradski klubovi, insistirajući na konceptu matinea i dnevnih žurki.

Nedelja se, kao finiš vikenda, nametnula kao glavni dan za popodnevnu bleju na reci, što su fensi splavovi na vreme prepoznali.

Tako je Lasta nedelju odavno rezervisala za matinee, kad klaberi prate zalazak sunca uz laku elektroniku, dok je Shake’n’Shake akciju podigao na karnevalski nivo sa gostovanjima kapuerista, egzotičnih plesačica...

Ove žurke ponekad uključuju i kupanjac i specijalne igre.

Međutim, dnevne žurke se nisu zadržale na nedelji. Što se tiče reke, 20-44 relativno često počinje da se ljulja već od 17 sati, ponekad se opušteni popodnevni provod začini i kotlićem, a onda nastavi ekskluzivnim DJ setom.

KC Grad je ponedeljkom uveo Club-matine večeri od 18, uz koktele, sladoled i duh berlinske klupske scene, a četvrtkom Akustik-matinee, na kojima se u akustičnim varijantama predstavljaju neki od favorita alternativne scene (ovog četvrtka to će biti grupa Ti).

Čak i KPTM, poznat kao glavno mesto za aftere, na koje se dolazi tek oko 4 ujutru, sve češće vrata otvara već u 16 sati, organizujući uzbudljive dnevne rejvove uz nastupe nekih od glavnih BG partimejkera, ali i stranih gostiju.

A što se sporne Cetinjske tiče, većina dešavanja u Poletu, Elektropioniru, Zaokretu i drugim klubovima zvanično i počinje od 18, 19, 20 sati. Samo još publika da se navikne da dolazi na vreme.

Može i ranije: I živih svirki sve je više u matineu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.