Orlovi se van olimpijskog sela opuštaju ispremaju za finiš

Košarkaši Srbije deklasirali su Kinu sa 94:60 i plasirali se u četvrtfinale Olimpijskih igara, gde su im potencijalni protivnici reprezentacije Argentine, Hrvatske i Litvanije.

24 Sata (Serbia) - - SPORT - D. Bužić

GRUPA - “Orlovi” su završili grupnu fazu kao četvrti najbolji tim, a s obzirom na to da se utakmice grupe B igraju dan kasnije, naši košarkaši neće znati ime svog protivnika do danas. Međutim, selektor reprezentacije Aleksandar Đorđević je prilično optimističan pred nastavak takmičenja, ističući kako je prvobitni cilj ispunjen.

- Prvi cilj nam je i bio da se plasiramo u četvrtfinale. Čeka nas utakmica u kojoj nema poštede i kalkulacija, nije bitno ko je protivnik. Grupa je izjednačena i biće interesantno u poslednjem kolu. Glava bi me zabolela od kalkulacija, ali mi smo spremni za svakog protivnika. Igrači su pokazali veliku dozu ozbiljnosti što je za pohvalu, bez obzira na ime protivnika - istakao je Đorđević.

Sada za košarkaše sledi trening oporavka, a potom i priprema za eliminacionu fazu takmičenja.

- Imamo trening oporavka po podne i pripreme za sledeći dan. Pred utakmicu ćemo odraditi još jedan trening. Ekipa je spremna, željna i voljna. Organizovaćemo izlazak iz sela, idemo na ručak da promenimo ambijent.

Đorđević je istakao i da je košarkaški turnir izuzetno jak.

- Ove Olimpijske igre su izuzetno kvalitetne, svi su došli sa odličnim

ekipama. Australija igra u najjačem sastavu svih vremena. Hrvati igraju rasterećeno na krilima entuzijazma neočekivanog plasmana. Tu su i Francuzi, Argentinci, ali i ostali timovi.

Kapiten Miloš Teodosić zadovoljan je pristupom igri.

- Utakmica sa SAD dala nam je samopouzdanje jer smo odigrali odlično. To samopouzdanje treba da iskoristimo u četvrtfinalu. U ovim utakmicama umor ne postoji. Ko god da dođe, prvi je završio u grupi i biće neizvesno četvrtfinale - rekao je Teodosić.

Utakmica sa Kinom potvrdila da su naši košarkaši u sve boljoj formi

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.