Delfini ljuti zbog štelovanja žreba u hrvatskom taboru

Vaterpolisti Srbije pobedili su Japan u poslednjem kolu grupe A na Olimpijskim igrama sa 12:8 i u četvrtfinalu se sastaju sa reprezentacijom Španije.

24 Sata (Serbia) - - SPORT -

KALKULACIJE - Međutim, ono što je razočaralo naše reprezentativce je i navodno kalkulisanje hrvatskih vaterpolista, koji su izgubili od Francuske sa 9:8 i tako izbegli duel sa “delfinima”.

- Mučili su se i Grci sa Japanom, razlika u kvalitetu postoji, ali igraju jako čudno. Nije lako igrati protiv njih, znali su i druge da iznenade, nas nisu, hvala Bogu... Overili smo plasman, to je najvažnije. Čekamo protivnika, to je to. Ne bih komentarisao druge, sve ste videli. Prošle godine se desilo nešto slično na Svetskom prvenstvu, ali neću sad o tome da razmišljamo. Bitno je da mi budemo pravi. Probaćemo da se odmorimo, nemamo previše vremena, ali nemaju ni drugi. Sve je izjednačeno, i u našoj i u drugoj grupi - rekao je Andrija Prlainović nakon meča.

Nešto grublji je prema “barakudama” bio Živko Gocić, koji je rekao da u njihovim potezima nema ni “s” od sporta.

- Svi su odigrali čudno, ne znam šta se tu dešavalo, ko je sa kim hteo da igra... To nije ni “s” od sporta, ali ne bih sada o tome. Nismo u toj situaciji bili. Nas je od početka "krasio" loš početak, sad je opet to bilo na meniju. Možda nas je malo promena ambijenta zaledila. Čestitam Japancima, nije lako igrati protiv njih.

Naši vaterpolisti nisu bili na zavidnom nivou tokom grupne faze, gotovo svaku utakmicu su počeli sa rezultatskim deficitom, a da je reč o zaista neverovatnim stvarima, potvrđuje i Slobodan Nikić.

- Ovo je najčudniji i najkomplikovaniji turnir koji sam igrao do sada, kroz svašta smo prošli. Sad je Japan novo iznenađenje, ovo je poslednja

šansa da se skupimo i da odigramo četvrtfinale kao da je poslednje u životu. Posle ovakve grupe nemamo prava da biramo Hrvatsku ili Italiju - rekao je on.

Ovo je najčudniji turnir koji sam igrao, kaže Boban Nikić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.