Sve tajne sa snimanja Kuma

Kultni film "Kum" retko ko je odgledao samo jednom. Čak i ako ga znate napamet, postoje stvari koje su vam promakle. Da li ste znali da konjska glava nije bila fejk?

24 Sata (Serbia) - - ŠOU - I. Stojanov

1 U otvarajućoj sceni, Vito Korleone drži mačku. To je bila mačka s ulice, koja u originalnom scenariju nije bila predviđena. Frensis Ford Kopola ju je pronašao dok je šetao po Paramaunt studijima i uveo je u film.

2

Samo zamislite kako je izgledalo snimanje scene u kojoj glumac Džon

Marli treba da se probudi s konjskom glavom u krevetu. Na probama su vežbali sa veštačkom glavom, ali pošto su se kamere uključile, a bez glumčevog znanja, u krevetu mu se našla prava konjska glava koju su nabavili u jednoj fabrici pseće hrane.

3 Glumci su se na setu ludo zabavljali. Marlon Brando, Džejms Kan i Robert Duval su tokom celog snimanja jedan drugom povlačili pantalone nadole i sevale su gole zadnjice. Sve se završilo kada ih je Brando zeznuo i pokazao golu zadnjicu usred snimanja scene venčanja. Kan i Duval su

priznali poraz.

4 Al Paćino je za ulogu Majkla Korleonea u prvom delu dobio samo 35.000 dolara (koliko su dobili i Džejms Kan, Dajan Kiton i 1.000 manje od Roberta Duvala). Kasnije, za “Kum 2” je uspeo da izvuče 600.000 dolara, kao i 10 odsto od prihoda filma.

5 Scena u kojoj Soni prebija Karla snimana je četiri dana i u njoj je bilo 700 statista, iako većina njih nije ni ušla u završnu verziju.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.