Štefanek osvojio prvo zlato za Srbiju

Srbijo, raduj se i budi ponosna, Davor Štefanek ti donosi prvu medalju iz Rija! Bravo, majstore!

24 Sata (Serbia) - - НАСЛОВНА СТРАНА - D. Bužić

Srpski rvač Davor Štefanek osvojio je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Riju pošto je u finalu, u kategoriji do 66 kilograma grčkorimskim stilom, savladao Migrana Arutjunjana iz Jermenije.

USPEH - Čak četiri pobede ostvario je juče svetski prvak iz 2014. godine. Prvo je savladao Japanca Tomohira Inouea sa 9:0, pa Nemca Franka Šteblera (6:2), svetskog prvaka, potom Gruzina Šmagija Bolkvadzea (7:0), a onda, na kraju, i Jermena Migrana Arutjunjana! U finalu je bilo 1:1, ali pošto je Štefaneku pripao poslednji poen, to mu je donelo i zlato oko vrata!

- Tri godine sam čekao ovo, ispunio mi se san! Prosto me je opilo sve, kao da sam bio pijan posle ove borbe. Nisam ni svestan ovog zlata. Tek za mesec dana ću videti šta sam uradio. Jeste svetsko zlato teže osvojiti, ali Igre su Igre! Treba da sve podesiš za taj dan i te minute. Bio sam u glavi spreman maksimalno. Kada kažu da je neko dobar, kažem da sam i ja dobar. Išao sam smireno, od jutra kada sam ustao - u dahu je pričao Štefanek posle epske borbe u finalu...

Suze nije ni pokušao da sakrije. - Kada sam video šta mi ljudi šalju, krenule su mi suze. Veoma mi je drago što sam obradovao Srbiju, rvački stručni štab, Olimpijski komitet. Ja sam krenuo, nastavile su košarkašice, vaterpolisti su u polufinalu. Pokrenuli smo lavinu, verujem u pet-šest odličja. U Srbiji je, kažete, ludnica? Videću kad dođem kući! Uživajte i uživaćemo tada. Vidimo se na balkonu, živela Srbija! - poručio je Štefanek.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.