Rudimental prašio na startu Bir festa

Festival piva, Bir fest, koji se održava 14. put, a tokom kojeg će nastupiti oko 40 izvođača i bendova, počeo je sinoć na beogradskom Ušću

24 Sata (Serbia) - - НАСЛОВНА СТРАНА - Č.Lazić/D.Ivković

Početak petodnevne manifestacije u slavu piva sinoć su obeležili nastupi hora Viva voks i sastava Rudimental pred punom poljanom na Ušću.

ŽURKA - Već u večernjim satima počele su da se slivaju kolone posetilaca na kapije Bir festa. Nešto duža zadržavanja na ulazu počela su kako se primicao početak nastupa jedinstvenog hora Viva voks, a gde su redari detaljno pretresali posetioce i oduzimali tvrde i metalne predmete, uključujući i dezodoranse. Mere bezbednosti dodatno su pojačane sa kordonima policije, koji su dežurali na ulazima.

Na zadovoljstvo posetilaca, nije bilo ni traga od jučerašnje kiše na celoj poljani - suv teren, posut piljevinom naročito kod bine bio je odličan podijum za igru, pogotovo kada je na scenu stupio magični Viva voks.

- Veoma smo srećni što smo sa vama ovde posle nekoliko godina i nadam se da ćemo zajedno pokazati da možemo i da igramo i da pevamo - poručila je Jasmina Lorin, dirigent a kapela hora.

Sa numerama Red hot čili pepersa, Prodidžija, ali i izvođenjem pesme „Ameno“izmamili su velike ovacije.

Već zagrejana publika dočekala je i zvezde večeri - Rudimental.

- Beograde, ajde da napravimo gužvu! Ajde da pevamo svi zajedno i da se razdrmamo - pozvao je publiku jedan od članova britanskog sastava u pauzi između pesma „Right here“i „Never let go“.

Publika je nastavila da pleše u transu, pa su muzičari morali da izlaze na bis. Tek u pauzama našlo se i vreme da se osveži pivskim napicima.

Posetioci su to mogli sebi da priušte minimum za 150 dinara za točeno, 160 u konzervi, dok je cena uvoznih piva dostizala i 280 dinara. Flašica vode stajala je 100 dinara, a za sok je trebalo dodati još 50 dinara. Na meniju je bio i neodvojivi gurmanluk od ječmenog napitka - porcija kobasica koštala je od 280 do čak 440 dinara, za one po nemačkom receptu. Kao grickalice mogle su se naći i kokice za 100, 150 i 200 dinara.

Bir fest, koji se održava 14. put, trajaće do nedelje, a nastupiće oko 40 izvođača

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.