Druga medalja za Srbiju: To, Tijana!

24 Sata (Serbia) - - НАСЛОВНА СТРАНА - Mlj

Tijana Bogdanović, reprezentativka Srbije u tekvondou, u kategoriji do 49 kilograma, osvojila je drugu medalju za našu zemlju na Olimpijskim igrama u Riju.

Naša Tijana Bogdanović priredila je novo čudo, plasirala se u finale Olimpijskih igara i donela Srbiji drugu medalju!

SPEKTAKL - Ona se rano jutros borila za zlatnu medalju, a put do finala bio je senzacionalan.

U finalu se borila sa Sohi Kim iz Južne Koreje, koja je pobedila Francuskinju Jasminu Aziz sa 1:0.

U polufinalu je pobedila Meksikanku Manjarez Bastidas sa ubedljivih 10:0 u kategoriji do 49 kilograma!

Kakvo sportsko blago ima Srbija! Devojka koja je 4. maja postala punoletna oduševila je ceo svet i osigurala je našoj zemlji drugu medalju u Riju.

Prethodno je Bogdanovićeva napravila senzaciju i neverovatan podvig! Bez trunke straha, Tijana je izašla na tatami i sa ubedljivih 17:7 deklasirala svog idola, dvostrukog uzastopnog olimpijskog šampiona, Đingju Vu.

Nema šta, ova devojka je ne samo budućnost, već svetla sadašnjost našeg sporta!

- Odlična je bila Meksikanka u polufinalu. Ovo je veliki uspeh za mene, veliko iskustvo na ovakvom takmičenju. Imam tek 18 godina i presrećna sam zaista i zahvalna celom mom timu, psihologu, treneru, porodici i svim prijateljima. Drago mi je da sam obradovala Srbiju novom medaljom. Bilo je malo vremena i mnogo uzbuđenja, jer sam se mnogo obradovala pošto sam pobedila dvostruku uzastopnu olimpijsku šampionku - rekla je Tijana.

Svet je posle njenog plasmana u finale bio fasciniran našom lepoticom, koja je napunila 18 godina u maju. Mnoge korisnike Tvitera oduševilo je njeno umeće, ali i izgled.

– Moja najnovija simpatija sa Olimpijskih igara, Tijana Bogdanović iz Srbije – napisao je jedan od tviteraša, dok je drugi poručio kako je zaljubljen u našu olimpijku.

Sreća, sreća, radost: Trener Dejan Jović nosi Tijanu posle trijumfa nad Meksikankom u polufinalu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.