Pomislio sam: Izdrži, potuci se, umri tamo!

24 Sata (Serbia) - - SPORT - Mvv

Davor Štefanek je doneo neverovatnu radost celoj Srbiji, nakon što je prvi prekinuo lošu seriju naših sportista na Olimpijskim igrama i okitio se zlatnom medaljom.

SAN - On je u finalu bio bolji od Jermenca Migrana Arutjujana u kategoriji do 66 kilograma grčkorimskim stilom i doneo Srbiji prvu titulu u rvanju nakon više od 30 godina!

- Bio sam spreman maksimalno i nisam dovodio pitanje da je neko bolji od mene. Kada su mi pričali da je Arutjujan dobar odgovorio sam im da sam i ja - kaže Štefanek. Naš rvač je pokazao neverovatnu koncentraciju, upornost i izdržljivost u finalu.

- Ceo moj tim je bio smiren i koncentrisan i to je bilo najvažnije. Mislim da je i njima bilo lakše kada su videli da sam i ja opušten i da je to bio recept za uspeh.

Lavovska borba se vodila između Štefaneka i Migrana do samog kraja.

- Sudija ga je poslao na parter dva puta i to mu je bila kazna koja ga je koštala boda. Ostalo je bilo 57 sekundi na semaforu. Ista brojka je stajala i kada sam bio u finalu Svetskog prvenstva. Jedino što sam pomislio je bilo: “Izdrži ovo do kraja! Potuci se, umri tamo, ali ne smeš da mu daš ništa!” Posle toga, ostalo je istorija.

- Tri godine sam čekao na ovo,

ispunio mi se san.

Drago mi je što sam obradovao Srbiju, verujem da ćemo osvojiti još pet, šest odličja - bio je jasan.

Štefanekov dolazak očekuje se danas. Oko 13.30 trebalo bi da sleti na Aerodrom “Nikola Tesla”.

Sreća do neba: Otac Damir i maajka Dendika sa Davorovim medaljama

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.