Ljubomir putuje u Afriku da vrati osmeh mališanima

Ljubomir Mićić, student pete godine Stomatološkog fakulteta u Beogradu, jedan je od pet izabranih studenata iz celog sveta koji će voditi volonterski projekat u Mozambiku.

24 Sata (Serbia) - - AKTUELNO / SVET / EKONOMIJA - M. Ljuna

HUMANO - Projekat, koji se realizuje u septembru u ovoj afričkoj državi, ima plemenit cilj – 1.300 dece dobiće priliku da saznaju kako da na pravi način vode računa o higijeni zuba.

– Za projekat sam saznao u februaru ove godine na godišnjoj skupštini Internacionalne asocijacije studenata stomatologije u Bratislavi. Na ovom događaju imao sam priliku da upoznam dva velika stručnjaka iz oblasti svetske stomatologije: gospodina dr Miguela Stenlija, inače privatnog stomatologa Kristijana Ronalda i drugih poznatih ličnosti, i dr Dorona Vajsa, koji je ujedno i vođa projekta u Mozambiku – kaže Ljubomir za „24 sata”.

Doktor Vajs ga je i uputio u rad kompletne fondacije „Humble Smile”, koja je jedan od organizatora ovog projekta.

Učesnici, njih petoro iz celog sveta, biće smešteni u glavnom gradu Maputuu. Sve troškove boravka, smeštaja i hrane pokriva organizator, ali učesnici sami moraju da se snalaze kada je u pitanju plaćanje avionskih karata i viza.

– Trenutno sam u fazi prikupljanja finansijskih sredstava, kao i sredstava za jednokratnu upotrebu poput rukavica, maski i sredstava za dezinfekciju ruku. Njih planiram da poklonim ljudima u Mozambiku. Posle toga moram da uradim i redovnu vakcinaciju, a cena četiri vakcine iznosi 150 evra – ističe Ljubomir uz nadu da će uz pomoć sponzora pokriti barem deo troškova.

Ovaj student rođen u Bijeljini na daleki put kreće 5. septembra i ostaje tri nedelje.

Student Ljubomir Mićić sa četvoricom

kolega iz sveta putuje u

Mozambik

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.