Tijanino srebro sija kao Sunce!

Sa samo 18 godina, neustrašiva tekvondistkinja Tijana Bogdanović osvojila je srebrnu medalju na Olimpijskim igrama! Ona je tako postala pravi hit Olimpijade, iako je, da su sudije drugačije presudile, mogla i do zlata.

24 Sata (Serbia) - - SPORT - D. Bužić

HIT - Tijana je u finalu poražena od Korejke Sui Kim sa 7:6, uprkos neregularnosti koju sudije nisu primetile pri kraju meča. Iako je Tijana oborila Sui na samom kraju, to nije uvaženo jer je, navodno, vreme isteklo. Tijana je, dakle, mogla da donese i najsjajnije odličje.

- Pala je u poslednjoj sekundi pri bodu više i trener i ja mislimo da je trebalo da dobije još jednu opomenu. To bi uvelo meč u zlatni bod. Neizvesno je kako bi se meč završio, ali sam jako razočarana da sudije to na ovako velikom takmičenju nisu videle - rekla je Tijana posle borbe.

Međutim, i njoj je jasno da vreme za velike stvari tek dolazi i da će i te kako biti prilika za velike uspehe.

- Nisam očekivala da će biti ovako, zbog odluke sudija. Očekivala sam medalju, mnogo smo trenirali da dođemo do ovoga, jako sam razočarana. Ipak, imam tek 18 godina, srećna sam što sam došla na Igre i osvojila srebro, pobedila svetskog prvaka. Ponosna sam na sebe, štab, trenera, kondicionog trenera, fizioterapeuta. Hvala prijateljima, porodici, posvećujem nedalju svima koji su bili uz mene dodala je ona.

Trener Tijane Bogdanović Dragan Jović rekao je da je osvajanje srebrne medalje u Riju vrhunski rezultat za nju i dobro za naš sport i državu, ali je izrazio žaljenje što su sudije odlučile da nije osvojila poen za izjednačenje i dale joj šansu za zlatnu medalju.

- Korejka je vrlo iskusna, ovo je korejski sport i neću da kažem da je lobi povukao na drugu stranu, ali mislim da jeste bilo padanje u poslednjoj sekundi i da je trebalo da se ide na zlatni bod pa šta bude. U svakom slučaju, ovo je vrhunski rezultat za nju, dobro je za naš sport i za državu. Radujemo se, ali smo i tužni - rekao je Jović.

Prema njegovim rečima, Bogdanovićeva je bila najbolja u svojoj kategoriji, ali takav je sport.

- Drugo mesto sa 18 godina. Pred njom su bar još dve Olimpijade dodao je on.

Srbija nije završila takmičenje u tekvondou u Riju, pošto u subotu Milica Mandić brani zlato iz Londona.

- Sad svu energiju usmeravamo na Milicu i njen dan,

20. avgust. Daćemo sve od sebe da opravdamo očekivanja - rekao je Jović.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.