Ivani bronza uz rekord Srbije

24 Sata (Serbia) - - SPORT - Db

HRABRO - Ivana Španović osvojila je bronzu na Olimpijskim igrama u Riju u skoku udalj uz nacionalni rekord od 7,08 metara!

Međutim, šampionski karakter naše atletičarke joj nije dozvolio da se raduje odličju, uprkos velikom uspehu koji je ostvarila.

Ivana je uz skok od 6,95 bila prva posle prve serije, a pratila je Nemica Malajka Miambo uz svoj rekord sezone sa 6,83. Nakon toga, usledio je odgovor Tijane Bartolete sa 6,94, koja je imala zatim i 6,95 za preuzimanje prvog mesta. Neverovatno je malerozan bio treći skok Ivane, prestupila je za centimetar, u petoj seriji je došla do nacionalnog rekorda pri 7,08 što je bio skok za odličje. Za kraj je imala 7,05, bilo je teško nadmašiti insipisanu Amerikanku Tijanu Bartoletu sa 7,17, odnosno njenu sunarodnicu Britni Ris sa 7,15.

- Daleko od mojih realnih mogućnosti, pokušala sam da se izborim do kraja, ali, eto, nisam uspela... Bronza nije nešto za šta sam se spremala sve ove godine, jednostavno, mogla sam mnogo bolje. Nisam imala sreće, ne mogu da verujem da mi je baš danas zafalilo... Mislila sam da ću biti dovoljno spremna, da skokom nadomestim i sreću, za bolji plasman... dan nije moj - rekla je kroz suze Ivana Španović.

Ona se interesovala i za rezultat Tijane Bogdanović u finalu, a kada je čula da ni ona nije uspela da se okiti najsjajnijim odličjem, nevoljno se vratila diskusiji o svom skoku.

- Izaći ću jača iz ovog. Šta da radim, to je sport, treba da budem ponosna, imam najbolji tim na svetu, koji čini da budem ovakva kakva jesam. Danas je Tijana Bartoleta imala skok koji sam ja želela. Nadala sam se da ću začuti ‘Bože pravde’, verovala sam da sam spremna kao nikad. Bila sam apsolutno spremna, psihički sam se spremala, jednostavno, samo nisam dostigla nivo koji sam htela - zaključila je Španovićeva.

NAŠA CARICA: IVANA ŠPANOVIĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.