"Imali smo ih... ali i drugo mesto je OK"

Marko Tomićević i Milenko Zorić novi su olimpijski vicešampioni u kajaku, nakon što su zauzeli drugo mesto na Igrama u Rio de Žaneiru u trci na 1.000 metara.

24 Sata (Serbia) - - SPORT - Db

DIREKTNO - Njih dvojica su najpre pobedila u svojoj kvalifikacionoj grupi rezultatom 3:15,298 i tako jedini od sedam parova obezbedili direktan plasman u završnicu ovog olimpijskog nadmetanja. Svi ostali morali su u polufinale. A onda, kada je na red došla borba za medalje, tandem iz Srbije je nadmašio sve protivnike, osim olimpijskih šampiona iz Nemačke - Rendšmita i Grosa.

- Zadovoljni smo srebrom, iako smo se nadali zlatnoj medalji. Nedostajalo nam je malo sportske sreće, ali prvi put smo osvojili olimpijsku medalju i stvarno je lep osećaj. U Londonu 2012. smo prvi put učestvovali, ali se nismo proslavili. Konačno je krenulo Srbiju sa osvajanjem medalja, nadam da će i ostali sportisti da nastave niz - rekao je Milenko Zorić nakon finalne trke.

I njegov partner Marko Tomićević bio je izuzetno zadovoljan zbog konačnog plasmana, iako žali što trka nije bila duža za makar dva metra.

- Srećan sam što smo osvojili medalju, ona je bila Batin i moj veliki san. Cilj nam je bilo najsjajnije odličje, pa sam malo i tužan, ali to će proći. Kako smo se bližili liniji cilja, samo sam molio Boga da se oduži trka, jer smo ih imali. Da smo imali još dva metra, sigurno bi ih stigli, ali nije bilo. Biti drugi na Olimpijskim igrama je prelep osećaj. Svake Igre su prelepo iskustvo. Nismo ovde samo da bi pobedili, već je važno i da učestvujemo. Radimo ono što najviše volimo rekao je Tomićević.

On je već najavio da će se on i Zorić naći i na sledećim Olimpijskim igrama u Tokiju.

- Veslaćemo i na sledećim Igrama. Uslovi na stazi su bili odlični, za razliku od prethodnih dana kada je bilo problema sa travom na stazi. Vetra uopšte nije bilo, tako da je ovo jedan divan dan za sve kajakaše. Za mene je bilo jako inspirativno što su ostali sportisti pre nas osvojili medalje. Štefanek nam je dao posebni vetar u leđa kada smo videli kako pobeđuje, a zatim i Ivana i Tijana. Uveren sam da će biti još medalja. Od prošle sezone smo zajedno u čamcu i idemo sve bolje i bolje. Pred nama je još trka i olimpijskih igara - zaključio je on.

Srebrni Marko Tomićević i Milenko Zorić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.