Za infarkt: "Orlovi" izbacili Hrvate, sledeća je Australija

24 Sata (Serbia) - - SPORT - Db

POLUFINALE - Košarkaši Srbije izborili su plasman u polufinale Olimpijskih igara, nakon što su savladali reprezentaciju Hrvatske 86:83. U izuzetno napetom meču, “orlovi” su uspeli da naprave istorijski podvig, a na putu do medalje im sada stoji samo reprezentacija Australije, s kojim igraju večeras u ponoć.

- Rezultat je dobar, ali nemojte da mislite da smo mi zadovoljni i da ćemo da stanemo ovde. Mislim da imamo i pravo i obavezu i ambiciju i želju da se borimo za finale. Ovo nije bila obična utakmica jer utakmice između Srbije i Hrvatske nikada nisu obične i uvek su nešto više od plasmana u polufinale nekog takmičenja. Moj zadatak je bio najteži, da smirim glave i strasti i da ih jednostavno vratim u košarku - rekao je Aleksandar Đorđević. On je otkrio i duhovitu scenu sa klupe, u samom finišu meča.

- Pitao sam ih: “Momci, koji je rezultat?” “Pa, tri razlike vodimo...” “Dobro, ako mi sad promašimo, a oni pogode slobodna bacanja, koliko je onda?” “Pa, jedan za nas!?” “Pa, onda je dobro!” Eto, malo smo se nasmejali. Ali, verovatno je najteže u glavi. Ono što čovek ima na umu je, u ovakvim trenucima, teško kanalisati na pravi pravac. Moraćemo tako da igramo i protiv Australije - rekao je selektor “orlova”.

Miloš Teodosić o narednom protivniku, selekciji Australije, od koje je naš tim poražen u grupnoj fazi (80:95) kaže:

- Ovo je lepa šansa da se revanširamo za poraz, oni su favoriti. Mi smo jedina ekipa uz Kinu koja ima samo jednog igrača iz NBA lige. Australija ih ima više, oni su apsolutni favoriti, ali mi ćemo se boriti kao i do sada, i nadam se da ćemo pobediti - optimista je naš plej.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.