„Orlovi”, balkon za heroje vas čeka

Košarkaši Srbije osvojili su srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Riju

24 Sata (Serbia) - - НАСЛОВНА СТРАНА -

"Orlove" je u finalu turnira porazila selekcija SAD sa 96:66 (19:15, 33:14, 27:14, 17:23). Srpski košarkaši dobro su počeli meč, imali vođstvo i bili ravnopravni skoro celu prvu četvrtinu, da bi potom Amerikanci preuzeli kontrolu i došli do ubedljivog trijumfa.

U prvim izjavama posle osvojene srebrne medalje naši sportisti poručili su da su presrećni uprkos tome što u finalu nisu bili na nivou i obećali da će za četiri godine u Tokiju napasti zlato.

Momci, ostajemo ponosni i zahvalni na svemu što ste pružili u Riju. Ameri su ipak nedodirljivi, srebro je naša realnost - 66:96!

MEDALJA - “Orlovi”, ne žalite, vi ste i dalje naši šampioni! Kao na Mundobasketu 2014, opet smo drugi na svetu, iza neprikosnovenih Amerikanaca. Ovi momci se opet u Srbiju vraćaju ponosni, sa srebrom oko vrata. Šta još možemo tražiti od njih?

Kevin Durant i NBA zvezde su ipak bili preveliki zalogaj. Držali smo se samo do osmog minuta (14:11), dok jedan od najboljih košarkaša na svetu nije uzeo stvari u svoje ruke. As Golden Stejta je rešetao naš koš iz svih pozicija, asistirao, zakucavao, a kada je on u elementu, nikome na svetu nema pomoći! Finale je završio sa 30 poena i tako nam praktično sam raspršio san o zlatnoj medalji.

Ovim momcima i selektoru Đorđeviću se nema šta zameriti. “Poginuli” su za ovu medalju, i hvala im na tome. Koliko smo zahvalni, shvatiće tek na balkonu!

- Srbijo, imaš razloga da slaviš, ovo je veliki uspeh. Valjda smo mi i ostali sportisti uspeli da malo oraspoložimo ljude, da imaju neka pametnija posla od gledanja rijalitija. Zaista nismo imali snage za zlato. Ameri su dominantna ekipa, imali smo mnogo grešaka, otvarali smo im kontre, a to je njihovo najjače oružje. Nismo

bili ni blizu maksimuma, ali rastemo kao tim i zaista smo ponosn - istakao je Miloš Teodosić.

Miroslav Raduljica se rvao pod košem sa zvezdama pozinsa put Kazinsa Džordana, ali bez uspeha...

- Nije nam išlo, nismo imali energiju koja nas je krasila u

"Orlovi" žale što nisu igrali bolje u finalu, ali su ipak zadovoljni zbog osvojenog srebra na Igrama u Riju

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.