Najelegantnije beogradske dame i damice ulepšale dan na hipodromu

24 Sata (Serbia) - - BEOGRAD / VODIČ - M. Rašić

Osmi trkački dan na Beogradskom hipodromu obeležila je pobeda Mr Pegaza i džokeja Đorđa Perovića u trci „Pehar predsednika republike“, ali i izbor najelegantnijih dama hipodroma.

VESELO - Neki su slavili, neki tugovali, ali je izbor za najelegantnije dame i devojčice uspeo sve da ih održi na okupu. Kako je konkurencija bila velika, prvo mesto među damicama dele Milica Đorđević i Andrea Lazić, drugo mesto pripalo je Mirjani Ilić, dok je Una Muler osvojila treće mesto.

Za najelegantniju damu proglašena je Smiljana Popov, drugo mesto osvojila je Spomenka Petrović a treće Simonida Piščević. Vedre haljine i neizostavni šeširi krasili su pobednice, kojima su potom uručene nagrade.

A ljubitelji konja i konjičkog sporta uživali su juče u zvuku potkovica, popunjavanju tiketa i sunčanom danu od 13 sati, kada je počela prva od sedam održanih trka. Svaku od njih pratilo je navijanje pokraj ograde, sa tribina, klupica ali iz bašte nekog od kafića. Podjednako glasni bili su najmlađi navijači, koji su uzvikivali ime favorita, ali i oni koji trke prate decenijima, koji su žustro

reagovali na svako preticanje i proglašenje pobednika.

Kako je dan odmicao, dolazilo

je sve više ljudi, a najbrojniju publiku imali su učesnici trke „Pehar za predsednika republike“. Formirale su se gužve ispred šaltera gde su se uplaćivali tiketi, a šansa za dobitak je bila utoliko veća što se u ovoj trci na 2.400 metara nadmetalo samo pet takmičara: Mr Pegaz, Paton sur, Sternenprinz iz Nemačke, Alkatraz i Ornament. Sa nestrpljenjem je dočekan trkački pucanj, a celokupna publika sada je bila na nogama - navijalo se iz sveg glasa, a nakon 2:40:5 Mr Pegaz stigao do cilja, na oduševljenje većine prisutnih. Usledile su čestitke, pobednička šetnja, dodela pehara, ali i po koja suza.

DŽOKEJ ĐORĐE PEROVIĆ SLAVI TRIJUMF

Haljine

pastelnih boja i neizostavni šeširi krasili su pobednice

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.