Simfonija u vodi srpskih „delfina” za zlato i istoriju!

24 Sata (Serbia) - - SPORT - D. Bužić

Šta reći za vaterpoliste Srbije, a da to bude dovoljno da se opiše njihov uspeh? Evropski, svetski, a od preksinoć i olimpijski prvaci okitili su se jedinom medaljom koja je nedostajala već godinama našoj reprezentaciji nakon pobede nad Hrvatskom 11:7.

SJAJ - “Delfini” Dejana Savića možda i nisu počeli turnir u najboljem izdanju, ali su ga svakako zatvorili svojom prepoznatljivom igrom. “Barakude” jednostavno nisu imale rešenja za raspoloženog Dušana Mandića i ekipu, koji su ih šutevima sa daljine potpuno razoružali. Naši vaterpolisti su dominantno držali rezultat pod kontrolom i sigurno završili finalni meč, za slavlje i suze kapitena Živka Gocića.

- Hvala svima na čestitkama. U ime cele ekipe, ovih šampiona, koji su dotakli večnost... osvojili smo evropsku titulu, svetsku titulu, Svetsku ligu i Olimpijske igre. Ako se ne varam, nikome to ranije nije pošlo za rukom - rekao je Gocić nakon meča, a na njega se nadovezao i njegov kum Slobodan Nikić:

- Ostvario mi se san. O tome sam sanjao, zajedno sa Žiletom, sanjali smo ovo još kao deca. Kako da čovek zamisli lepši kraj reprezentativne karijere? Još smo u stanju šoka. Bilo je teško, kidali su se živci, ali - uspeli smo.

Ipak, slavlje nije moglo da protekne u najveselijem duhu, jer uprkos velikim uspesima naših reprezentativaca, klupski vaterpolo je pred gašenjem. Sve je manje profesionalnih klubova, a samim tim i mladi igrači nemaju prostora da dalje razvijaju svoj talenat. Toga je

najsvesniji Andrija Prlainović.

- Ovih osam medalja nisu rezultat sistemskog ulaganja. Nisam ja taj koji treba da kaže to, to je na medijima. Nadam se da će se to popraviti. Mi smo sa naše strane uradili sve što je do nas - rekao je Andrija.

On se potom osvrnuo i na sam tok finalnog meča protiv Hrvata.

- Odigrali smo izuzetno pametno. Napravili smo jako malo grešaka. Dobro smo bili pripremljeni, imali smo tu neku pravu energiju. Ja sam osećao da smo spremni za ovu najveću utakmicu u našim karijerama. Ovo drugo ste videli. To je bila simfonija u vodi. Ovo je izgleda poslednji reprezentativni nastup Gocića i Nikića. A kakav je bio? Kao i njihove karijere. Lavovski i majstorski - zaključio je on.

Osvojili smo sve: Neopisiva radost naših vaterpolista

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.