Košarkaške carice oduvale Francuskinje i stigle do bronze

24 Sata (Serbia) - - SPORT - Db

BRILJANTNO - Istorija je ispisana. Ženska košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je bronzu na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru savladavši Francusku sa 70:63.

Čudo za čudom pravile su naše “kraljice” otkako ih je preuzela Marina Maljković. Ali, ako je neko pomislio da je evropska titula podvig nad podvizima, taj nije imao strpljenja, a ni vere da je veće čudo moguće. A onda, u Riju, protiv nestvarne konkurencije, kada su bile spoticane svojim neiskustvom, a gažene kvalitetom rivala, izdigle su se iznad svega i pokazale da vrede. Da mogu do medalje. I, uzele su je, postavši prva generacija koja je Srbiji donela olimpijsko odličje u ženskoj košarci.

- Da li ste svesni da je osvojena medalja u ženskoj košarci? Mi imamo sjajne sportiste, suvišno je pričati o vaterpolistima, košarkašima... Ali, ovo je čudo, osećam veliku sreću i radost. Bolje da ne znate šta sam rekla devojkama u poluvremenu. Vređala sam ih, prvi put sam upotrebila teške reči za mnogo godina moje trenerske karijere. To je bio jedini način da izađe iz njih sve što znaju, da pukne negde i da dobiju tešku utakmicu rekla je Marina u svom stilu.

I izgleda da je to bila prekretnica. Naše devojke su izašle na teren i prosto počistile Francuskinje sa njega za novu medalju.

Tamara Radočaj je navela da se njihov san na terenu nastavlja.

- Presrećna sam, mnogo mi je drago što smo posle poraza u polufinalu uspele da se vratimo i pokažemo jedinstvo i borbu koja nas krasi. Ne mogu da opišem kako se osećam jer smo ispisale istoriju i osvojile medalju. Pokazale smo da smo fenomenalne. Hvala navijačima za sve ove godine podrške i što su nam verovali - rekla je ona.

Još jedno čudo, još jedna radost: Srpske košarkašice

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.