Srebrne suze naših odbojkašica

24 Sata (Serbia) - - SPORT - Jm

NAPRED - Kakva igra naših gracija na Olimpijskim igrama u Riju! Odbojkašice Srbije na putu do medalje pobedile su aktuelne svetske i evropske prvakinje Ameriku i Rusiju, ali su ipak poražene od Kine u finalu 3:1 za srebrnu medalju i istoriju ženske odbojke.

Kina nije pala u finalu, odbojkašice nisu izdržale. Želja za pobedom bila je prevelika. Okovala je noge naših sjajnih devojaka, ali srebro sija kao zlato na grudima izabranica Zorana Terzića. Osvojile su prvo odličje za našu zemlju u ovom sportu.

Odbojkašice su postale miljenice nacije, osvojile nam srca složnošću i zato kapa dole. One su postale idoli devojčica koje će od danas moliti roditelje da ih odvedu na trening. Devojčice koje će danas prvi put u životu pokušati da prebace loptu preko mreže, udare čekić, dodaju drugarici do sebe...

Zoran Terzić, sjajan strateg, pokušao je posle meča da objasni šta se desilo protiv Kineskinja, koje su devojke u grupi pobedile sa 3:1.

- Da nam je ovo neko ponudio pre početka Olimpijskih igara, oberučke bismo prihvatili. Možda bismo i pomislili da je šala. Ali kada se poslednja utakmica izgubi, uvek ostaje jedna doza nezadovoljstva. Da smo igrali za bronzanu medalju i pobedili, verovatno bismo bili sretniji nego što smo sada. To je jednostavno u sportskom biću tako. Uvek želiš da pobeđuješ. Ali treba biti realan. Kineskinje su zaslužile da dobiju. Videlo se da naša ekipa posle prvog seta nije bila 100 odsto psihološki spremna za jednu ovakvu utakmicu - rekao je Zoran Terzić.

Sjajna Tijana Malešević je plakala posle finala.

- Bilo je suza. Ali kada se sve sabere i oduzme, mislim da smo napravile veliki rezultat na ovom turniru. Ostaje žal, ali ovo je veliki uspeh za nas, za našu odbojku. Veliki je ovo korak za sve nas - rekla je Maleševićeva.

Zajedno kroz pakao: Neverovatan kolektivni duh srpskih odbojkašica

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.