Psakudija: Miris borova, kristalno more i rajske plaže za romantične

24 Sata (Serbia) - - PUTOVANJA - N. Košak

Psakudija je rajsko mesto za odmor, sa širokom peščanom plažom koja je više puta nagrađivana plavom zastavicom za čistoću mora.

POLUOSTRVO - Nedaleko od gradića Nea Moudanija i glavnog grada oblasti Halkidiki - Poligirosa, između poluostrva Kasandra i Sitonija, nalazi se malo primorsko mesto Psakudija. Ono je poznato kao rajski deo Ormilije, najplodnijeg dela poluostrva Halkidiki.

Ovo malo, simpatično i romantično mestašće izgrađeno je na prelepoj peščanoj plaži okruženom borovom šumom. Upravo zbog svega toga ona pruža savršene mogućnosti za uživanje u letnjim čarolijama, suncu i kristalnočistom i plavom moru.

Plaže Psakudije obuhvataju sedam kilometara obale, od čega je četiri kilometara turistički razvijenih plaža i tri kilometra malih uvala i skrivenih mesta gde možete naći mir i samoću.

Od svojih 120 stalnih građana kojima je turizam glavna delatnost, leti ovaj broj prelazi 4.000 stanovnika. Tradicionalne kuće, uske ulice, zlatna peščana plaža, ali i nestvaran zalazak i izlazak sunca će vas očarati.

Psakudija je pogodna za miran i tih porodični odmor, ali i za mlade zbog nekoliko veoma poznatih plažnih barova i blizine velikih turističkih centara i letovališta.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.