Leonardo je fin, velikodušan momak i ne pravi se važan

24 Sata (Serbia) - - ŠOU - N. Košak

Balerina, glumica i producentkinja Zelda (41), ćerka glumice i spisateljice Jelene Tinske, nalazi se na listi Sprkinja koje su dobile Oskara, a za “24 sata” otkriva kakav je osećaj biti oskarovac, kakav je Leonardo Dikaprio privatno…

Predvodili ste tim od pedesetak ljudi koji su radili na efektima za film „Ex Machina“i na kraju dobili Oskara. Kakav je bio osećaj?

- Naš zadatak je bio da od glavne glumice napravimo robota. Ona je snimana u trikou i mi smo joj zamenili stomak, noge, vrat, ruke, odradili postprodukciju, i za sve to moj tim je dobio Oskara. Osećaj je divan, potpuno neočekivano za niskobudžetni film kao što je naš. Jako sam ponosna priznanjem i filmom.

Po profesiji ste balerina, glumica, ali i producentkinja. Kako to da ste se najviše okrenuli produkciji?

- Gluma i balet su dve profesije u kojima vam je puno srce jer se bavite onim što volite, ali nikad ne znate kad će novi posao naići. U inostranstvu vi ne pripadate pozorišnoj kući kao kod nas i ne dobijate nikakvu platu, osim kad radite, a vrlo retko radite svaki dan. Zato sam pronašla nešto drugo što mi je zanimljivo za plaćanje računa i za sigurnost.

Glumili ste u filmu „Plaža“sa Leonardom Dikapriom, koga ste učili da priča srpski. Kakav je Leo, da li se pravi važan?

- Leo je već bio poznat kad smo snimali film, ali je uprkos tome bio fin i zanimalo ga je sve. Bio je jako velikodušan prema svima nama i nije se pravio važan. Jako je čudan osećaj kad sedite sa Leonardom i pričate o glupostima u hotelu sa pet zvezdica na Tajlandu, a on je tako nedostižan i san mnogih...

Gluma i balet su dve profesije u kojima vam je puno srce: Zelda Tinska

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.