Vinsent je došao u Srbiju da pomogne poplavlj enima i otkrio ljubav života

Jelena Milanović (26), profesorka francuskog jezika iz Svilajnca, udala se početkom jula u Arlu u Francuskoj za Vinsenta Brauna (27), vojnika u civilnoj službi bezbednosti. Ovo je priča o spasiocu poplavljenog grada, modernom vitezu i princezi.

24 Sata (Serbia) - - AKTUELNO / SVET / EKONOMIJA - G. Jevremović

FILM - Sve je počelo kada je Vinsent sa svojim kolegama stigao u Svilajnac.

- Naš prvi susret dogodio se nekoliko dana posle poplava, kada je još na snazi bila vanredna situacija u zemlji. Voda se povukla, ali grad nije imao vode za piće. Francuzi su tada došli u Srbiju da nam pruže pomoć. Te večeri bila sam s koleginicom, a sada kumom Jelenom, takođe profesorkom francuskog jezika, koja mi je rekla da su Francuzi došli kod nas i da bi volela da priča s njima malo na francuskom - priseća se Jelena.

Rešile su da odu i da se upoznaju. Baš to veče Vinsent je bio dežuran.

Francuz je bio predusretljiv prema znatiželjnim Svilajnčankama, pričao je s njima, pokazivao im laboratoriju... Bio je jako ljubazan prema profesorkama, ponudio ih kafom, sokom i bombonama, a na kraju večeri

Vinsent je tražio od Jelene mejl.

- Videli smo se još par puta, on se posle nekoliko dana vratio u Francusku, a mi smo i dalje ostali u kontaktu. Posle nekog vremena dopisivanja, on me je pozvao da dođem kod njega u Francusku. Provela sam prelepih deset dana s njim. On mi je rekao da se zaljubio na prvi pogled. Ipak, vratila sam se u Srbiju - priča Jelena.

Vinsent je potom dolazio ovde, a i ona je išla tamo.

- Prošlog leta sam provela mesec i po dana kod njega, letovali smo na Korzici. Želeli smo za to vreme da vidimo kako bismo funkcionisali da živimo zajedno - priseća se Jelena.

Nekoliko meseci kasnije, shvatili su da je njihova ljubav tako jaka da su rešili da je krunišu brakom. Jelena je prelomila: ostavila je posao u Srbiji, porodicu, prijatelje... i krenula u Francusku, u novi početak.

Njihove porodice nije iznenadila odluka o venčanju jer im je najvažnije da su oboje srećni i zadovoljni.

VIŠE NA WWW.24SATA.RS

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.