Oni su carevi! Evo ko je u Srbiju doneo 8 medalja sa OI

24 Sata (Serbia) - - SPORT - M. V. Vukićevićllll

Naši olimpijci napravili su neverovatan uspeh na Igrama u Rio de Žaneiru, osvojivši čak osam medalja, što je najbolji rezultat još od 1988. godine, kada smo se takođe vratili sa istim brojem odličja.

SREĆA - Bilo je u Riju svega. Suza, radovanja, borbe i poraza, ali su naši sportisti još jednom pokazali svoju veličinu, pogotovo u grupnim sportovima gde smo poslali četiri tima, a sva četiri se vratili sa medaljama.

DAVOR ŠTEFANEK, RVANJE - ZLATO

Nakon nešto lošijeg starta naših olimpijaca, sezonu medalja je otvorio Davor Štefanek. Rvač iz Subotice je uspeo da osvoji zlatnu medalju u grčko-rimskim stilom do 66 kilograma. On je u finalu savladao Migrana Arutjunjana iz Jermenije, i to u poslednjem minutu meča.

- Pogledao sam na sat i video da je ostalo 57 sekundi do kraja meča. Rekao sam tada sebi, ‘Potuci se, umri tamo, ali mu nećeš dozvoliti da te pobedi’ - rekao je Štefanek i ispisao istoriju.

MARKO TOMIĆEVIĆ I MILENKO ZORIĆ, KAJAK - SREBRO

Naši kajakaši Marko Tomićević i Milenko Zorić nastavili su sa lepim vestima na Olimpijskim igrama, kada su na 1.000 metara uspeli da završe drugi. Oni su istakli da im je upravo Štefanek bio inspiracija da daju sve od sebe i postignu ovaj rezultat.

- Zadovoljni smo srebrom iako smo se nadali zlatnoj medalji. Nedostajalo nam je malo sportske sreće. Prvi put smo osvojili olimpijsku medalju i stvarno je lep osećaj - rekli su oni.

TIJANA BOGDANOVIĆ, TEKVONDO - SREBRO

Kakav uspeh ove 18-godišnje tekvondoistkinje u Riju. Niko nije mogao da računa da će Tijana Bogdanović da napravi toliki uspeh na Olimpijskim igrama. Ona je na putu do finala savladala sa 17:7 dvostrukog uzastopnog olimpijskog šampiona Đingju Vu, onda je u polufinalu sa 10:0 deklasirala Meksikanku Adilen Icel Manjarez Bastidas. U finalu je nedostajalo i sudijske pravde, jer je Korejanka Sui Kim pala nakon njenog udarca, ali su sudije odlučile da joj ipak dodele srebro.

KOŠARKAŠICE - BRONZA

Nakon što su pokorile Evropu, izabranice Marine Maljković su isto pokušale i na Olimpijskim igrama, ali im to nije pošlo za rukom. Ipak, one su uspele da osvoje medalju, i to bronzu, nakon velike borbe sa Francuskom. Košarkašice su izašle kao bolji tim 70:63, a ovom pobedom se ujedno i Milica Dabović oprostila od košarke.

KOŠARKAŠI - SREBRO

Momci Aleksandra Đorđevića su još jednom dokazali da im nema premca u svetskoj košarci, nakon što su samo NBA zvezde bolje od njih. Oni su u finalu poraženi uz znatnu razliku, ali su utakmicama eliminacionog karaktera pokazali svoju nadmoć i došli do još jednog srebra.

IVANA ŠPANOVIĆ - BRONZA

Jedna od najboljih atletičarki Srbije Ivana Španović uspela je da osvoji bronzu u skoku udalj. Ona je napravila odličan poduhvat u polufinalu, ali je ipak prestupila u finalnom skoku, što ju je koštalo boljeg plasmana.

Ona je teško podnela bronzu, pa se čak i rasplakala jer se nadala zlatnoj medalji.

ODBOJKAŠICE - SREBRO

Kakvu bajku su proživele naše gracije. Na putu do finala savladani su aktuelni evropski i svetski prvaci Rusija i Amerika, ali je u finalu ipak nedostajalo malo iskustva. Odbojkašice su igrale sa Kinom, a meč su izgubile sa 3:1 u setovima. Međutim, srebrna medalja na Olimpijskim igrama je najveće odličje koje smo ikada osvojili u istoriji.

VATERPOLISTI - ZLATO

Kakav uspeh za naše vaterpoliste. Jedina medalja koja je nedostajala u vetrini je bila upravo zlatna sa Olimpijskih igara. Mnogi su pre njih pokušavali da dođu do nje, a najbliže su bili 2004. godine kada su uzeli srebro u Atini. Ipak, Dejan Savić je imao prave reči za “delfine”, koji su bukvalno osvojili sve što postoji.

Tijana Bogdanović stigla do srebra u Riju

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.