Predstava koju čuva interventna

Predstava “North Force”, po tekstu Milene - Minje Bogavac, a u režiji glumca Uroša Novovića biće premijerno izvedena 25. avgusta u pozorištu KPGT. Predstava prati navijače Zvezde, ali i jednu priču mnogo veću od njihove...

24 Sata (Serbia) - - НАСЛОВНА СТРАНА -

“North Force” je predstava o navijačima Zvezde, o mladim ljudima u društvu koje im ne nudi sistem vrednosti bolji od onog sadržanog u sintagmi “Zvezda Srbija - nikad Jugoslavija!”

Šta novo saznajemo o navijačima u ovoj predstavi?

- U ovoj drami niko nije zao, ni negativan, ali su svi veoma nesrećni. Saznajemo da “nisu momci krivi što su besni”, već je kriv onaj koji ih je pustio da pobesne. Dakle, krivi smo svi. Mladi ljudi su po svojoj prirodi plemeniti... Imaju potrebu da negde pripadaju i veruju u nešto skuplje i veće od njih samih.

Zašto su u centru pažnje baš navijači Zvezde?

- Zato što je autorka sa Senjaka i navija za Zvezdu. (smeh) Naravno, to nije jedini razlog. Na simboličkom planu sasvim je logično da jedan "delija" gine od "grobara", da jedan crveni strada od crnog, da jedan zvezdaš postane zvezda padalica. No, to nije toliko važno: North Force je priča o bilo kojoj grupi navijača...

Kakve reakcije očekujete?

- Nakon svake ranije izvedbe North Forcea (a samo u Beogradu, bilo ih je tri) publika je veoma dobro reagovala na komad. Navijači su u njemu milje, ali i metafora za društvo. Ovaj komad je prva režirala Jelena Bogavac, u Bitef teatru, 2002. godine i tada smo, pred pozorištem, uvek zaticali interventnu. U samom komadu nema ničeg što bi moglo da uvredi ili isprovocira bilo kog razumnog čoveka.

WWW.24SATA.RS VIŠE NA

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.