Elektrobusevima ćemo se voziti u NBG od 1. septembra

Od 1. septembra preko Brankovog mosta prolaziće još četiri linije, uvode se tri nove okretnice, a u saobraćaju na gradskim ulicama biće više od 1.300 vozila.

24 Sata (Serbia) - - BEOGRAD / VODIČ -

TERMINUSI - Novi terminusi biće kod Ušća, Starog sajmišta i u Belvilu, dok okretnica na Trgu republike neće biti ukinuta sve do izgradnje buduće na Dorćolu.

Linija 43 završavaće svoju vožnju kod Ušća, odmah pored Brankovog mosta, dok će 27E i 35 voziti sve do Starog sajmišta i koristiti novi terminus u Ulici Vladimira Popovića (Blok 20). Okretnica na Ušću je manja i obezbeđuje dobru vezu sa linijama 15 i 84, ali i sa tržnim centrom i parkom, dok je ona u Bloku 20 veća i omogućava presedanje na linije 7, 9, 11, 13, 78 i 83. Produženjem ovih linija Kotež, Višnjička banja i Mirijevo dobiće direktnu vezu sa Novim Beogradom.

Za to vreme, okretnica na Trgu republike biće znatno rasterećenija. Na njoj će se i dalje okretati autobusi sa linija 27, 32E i 96, sve dok prema planu Direkcije za javni prevoz, ne budu preusmerene na budući terminus u Dunavskoj ulici. Direkcija za građevinsko zemljište je ovaj delikatan posao dodelila „Beogradputu“ koji trenutno radi na projektu, a zbog kontaktne mreže i prostora, njegova izgradnja je složenija od novobeogradskih okretnica koje su završene za nepuna dva meseca.

Drugi veliki novitet na startu zim-

skog reda vožnje je dugo očekivana premijera elektrobusa koji će raditi na liniji EKO1. Svakoga dana u funkciji bi bila četiri, dok bi peti bio rezervno vozilo. Prema ranijim najavama direktora GSP „Beograd“Željka Milkovića, ova linija startovaće takođe prvog septembarskog dana. Ona će omogućiti potpuno novu direktnu vezu od Vukovog spomenika, preko Bulevara kralja Aleksandra i Zelenog venca do Novog Beograda.

Na

ulicama će od 1. septembra biti 1.300 vozila GSP-a

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.